2009-12-05 14:05:34• hírek • MTI

Katasztrófa Oroszországban

Reggelre 109-re emelkedett az oroszországi Perm egyik éjszakai szórakozóhelyén szombatra virradó éjjel kiütött tűz halálos áldozatainak száma; a hatóságok őrizetbe vették a mulató vezetőjét és egyik társtulajdonosát.

A permi Sánta ló szórakozóhelyen történt szerencsétlenség sérültjei közül a legfrissebb közlések szerint 134 embert ápolnak kórházban, közülük mintegy nyolcvanan súlyos, 21-en pedig válságos állapotban vannak, többnyire füstmérgezés, fejsérülések és légzőszervi sérülések miatt.

A hasonló oroszországi tragédiák közül ez volt eddig a legsúlyosabb, s a szakértők szerint a halálos áldozatok száma tovább nőhet - jelentette Horváth Júlia, az MTI moszkvai tudósítója.

A hatóságok hangsúlyozták, hogy nem történt robbanás: a rendelkezésre álló adatok szerint a tüzet és az azt követő pánikot egy sűrített gázzal, vagy sűrített levegővel működő, úgynevezett "hideg tűzijáték" petárdája okozta. Szakértők szerint a kevéssé veszélyesnek tekintett pirotechnikai eszköz hibás lehetett, vagy  begyújtásakor nem vették figyelembe a helyiség belmagasságát.

A permi ügyészség nyomozói szombaton őrizetbe vették a mulató vezetőjét és egyik társtulajdonosát, akiket a tűzbiztonsági előírások be nem tartása miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak. A helyi nyomozó hatóság vezetője további felelősök őrizetbe vételét is kilátásba helyezte.

Beszámolók szerint a tűz pillanatok alatt elharapózott a mintegy 500 négyzetméteres helyiségben, a kijáratoknál tolongtak az emberek, pánik tört ki: néhány sérült különféle törésekkel, koponyasérülésekkel került kórházba, a szerencsétlenül jártak többségét égési sérülések és füstmérgezés miatt ápolják. A 400 vendég befogadására alkalmas szórakozóhelyen mintegy 250 ember ünnepelte az intézmény megnyitásának 8. évfordulóját, főleg alkalmazottak, valamint családtagjaik és barátaik.

Idén, tavaly és 2007-ben legalább öt hasonló, de kisebb eset történt Oroszországban, a halálos áldozatok száma korábban sehol nem haladta meg a tíz főt.


109-re emelkedett az oroszországi Perm egyik éjszakai szórakozóhelyén kiütött tűz halálos áldozatainak száma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: