2010-04-28 14:38:55• hírek • Szatmár.ro

Törökországi projekttalálkozó

Április 14-21. között törökországi nemzetközi projekttalálkozón vettek részt a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai és pedagógusai.

A „European Patchwork" (európai kollázs) nevű projekt 2008-ban indult, célja pedig, hogy a benne részt vevő diákok, tanárok megismerjék egymás kultúráját, tökéletesítsék angol nyelvtudásukat, és hogy a fiatalok olyan készségekre tegyenek szert, melyek elősegítik személyes fejlődésüket. A projektben hét partneriskola vesz részt: szlovén, német, török, spanyol, norvég, egy Dambovita megyei és a művészeti.

A projekt keretében a partneriskolák négy alkalommal találkoztak, és mindegyikük igyekezett bemutatni országát a többieknek. Az első találkozóra Szlovéniában, a másodikra Norvégiában, a harmadikra tavaly októberben Szatmárnémetiben, a negyedikre pedig egy héttel ezelőtt Törökországban került sor.


A projektben résztvevő iskolák képviselői
A projektben résztvevő iskolák képviselői


Az április 14-21. között megrendezett találkozón Bernáth Diana és Manfrédi Annamária pedagógus, valamint két diák - Andreikovics Orsolya és Cente Cristian - vett részt a művészeti líceumból. A rendezvényen azt a kérdőívet értékelték ki a résztvevők, amelyet előzőleg minden partneriskola elkészített. A kérdőív egyébként vallással, családdal, szabadidővel kapcsolatos kérdéseket tartalmazott, a válaszok pedig a résztvevők saját kultúrájára, érdekességeire világított rá.

A kérdőív végleges eredményeit pedig a kétéves lefutású projektet záró, angol nyelvű kiadványban fogják közölni.

„A projekt munkálatain kívül nagyon sok szabadidős programban vehettünk részt: megtekintettük Bursát, Törökország két millió feletti lakosú városát, számtalan mauzóleumban, mecsetben és bazárban jártunk, Isztambulba is ellátogattunk, ahol a helyi egzotikus török ételekkel ismerkedhettünk - megkóstoltuk az iskender kebabot és tradicionális gesztenyés édességeket is. A török emberek nagyon vendégszeretők, így mindenki jól érezte magát a találkozón" - mondta el portálunknak Bernáth Diana tanár, a diákok kísérője.

Az Európai Kollázs projekt legutolsó találkozójára egyébként július elején Spanyolországban kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: