2016-01-08 16:07:28• hírek • Kocsis Zoltán

Törökországban folytatja a román válogatott szélső

A török élvonalban szereplő Sivasspor csapatában folytatja pályafutását a Steaua korábbi csapatkapitánya, a 41-szeres válogatott Cristian Tanase. A februárban 29 éves jobb oldali szélső középpályás 2018 nyaráig írt alá új csapatához.

Tanase az Arges csapatában nevelkedett, majd a Mioveni érintésével került 2009-ben 1,8 millió euró fejében a Steauához. A román rekordbajnokkal háromszor nyerte meg a bajnokságot, a piros-kékek színeiben 221 mérkőzésen lépett pályára, 30 gólt szerzett és 49-et készített elő. A román élvonalban 229 mérkőzésen 23 gólja és 38 asszisztja van.

Tanase a nyáron egy millió euró fejében igazolt a kínai élvonalban szereplő Tianjin Teda csapatához, ám a távol-keleten nem jöttek be számításai: fél év alatt mindössze két gólt és egy gólpasszt jegyzett 10 meccsen. Ráadásul kikerült a román válogatott keretéből is, amelynek színeiben eddig 6-szor volt eredményes. A szezon végeztével fel is bontotta a szerződését.

A Sivasspor nem teljesített valami jól az ősszel, jelenleg a 15. helyen áll a török pontvadászatban, alig egy ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Genclerbirligit. Tavasszal tehát Tanase várhatóan vérre menő küzdelmet folytathat a benntmaradásért két korábbi steauás csapattársa, a Genclert erősítő Iasmin Latovlevic és Bogdan Stancu ellen. A benntmaradásért folytatott harchoz Kínában hozzászokhatott, hisz a Teda csak két ponttal végzett a kieső helyek fölött...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: