2011-12-16 12:29:43• hírek • Szatmár.ro

Törökország télen is vonzó utazási célpont

Törökország az oda látogató turistákat elsősorban kulturális emlékei és népszerű tengerparti üdülőhelyei miatt vonzza. Bár a tengerparti üdülőhelyek klímája a téli hónapokban is nagyon kellemes - 15-20 fok körüli átlagos hőmérséklettel -, fürdőzésre nem mindig alkalmas.

Ennek ellenére ez az ország télen is vonzó utazási célpont lehet, hiszen legnagyobb területét magas hegyek borítják. Számos síközpont működik itt, melyek jelentős része versenyképes áron teszi lehetővé a síelők nemzetközi színvonalú kiszolgálását. Ezeket egyre nagyobb számban fedezik fel nyugat-európai turisták is.

Az egyes síterepek rendkívüli vonzerővel bírnak. Némely helyeken a délelőtti síelés után még aznap fürödhetsz a Földközi-tengerben, vagy olyan kihalt vulkánok lejtőin síelhetsz le, mint a 3917 m magas Erciyes vagy az 5137 m magasságú Ararát.

A török síterepek nagy része 2200 és 3100 m-es tengerszint feletti magasságban található, így az átlagos hóvastagság eléri a 3 métert. A pályák közt megtalálod az egészen kezdőtől a profik igényeit is kielégítő terepeket. Több törökországi síparadicsom nemzeti park területén fekszik, melyek nagyszerű kirándulási lehetőséget jelentenek minden évszakban.

Utazás előtt azonban érdemes tájékozódnod, ugyanis hétvégéken és a török ünnepnapokon a népszerűbb síelőhelyek rendkívül zsúfoltak lehetnek. Ilyenkor a szállás és egyéb szolgáltatások ára elérheti a megszokott árak háromszorosát is.

A Saklikent síparadicsom a nyári üdülőhelyként rendkívül népszerű Antalya városától mindössze 50 kilométerre, 2000-3000 m közötti tengerszint feletti magasságban fekszik. A síelőket két sílift szolgálja ki. Sízésre leginkább decembertől áprilisig alkalmas.

A Fekete-tengerhez közeli Kastamonu és Cankiri városok közt fekvő síparadicsom az Ilgaz-hegység festői nemzeti parkjában található. A szerényebbtől a luxus színvonalig terjedő szállodai kapacitás egész évben a turisták rendelkezésére áll. lgaz, mind Isztambulból, mind Ankarából pár óra alatt megközelíthető autóval. A pályák a kezdő és a haladó tudású síelők igényeinek is megfelelnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: