2015-02-02 14:15:55• hírek • (x)

Törökország: az all inclusive nyaralások otthona!

Csábító homokos tengerpartok, gyönyörű türkizkék tenger, hosszú napsütéses nyár, egyedülálló antik emlékek és a megismételhetetlen természeti csodák, amilyen Pamukkale vagy Kappadókia, mind-mind kísértésbe hoznak, melynek nehéz lenne ellenállni. Ha egy felejthetetlen nyaralást szeretnél, akkor keresd fel a Challenge Travel utazási irodát és ismerkedj meg a verhetetlen nyaralási ajánlattal!

A titokzatos Kelet, melyet az iszlám és a szimbolikus Boszporusz híd választ el Európától, de mégis oly nyugati, hogy turisták milliói töltik itt szabadságukat. Itt mindig szeretik az utazót és rokon lesz a magyar, aki egyszer erre jár, többé sosem felejti.

Turquoise Coast népszerű elnevezése Törökország délnyugati partvidékének, körülbelül Cesmétől Alanyáig húzódik, magában foglalva Antalya, Mugla, valamint Aydin és Izmir tartományok egy részét. Ez a tengerparti sáv üdülőközpontjaival, természeti és kulturális látnivalóival, ókori romjaival igen kedvelt turistacélpont.

A török riviérát általában kellemes időjárás jellemzi, a turistaszezon sokfelé már március-áprilisban elkezdődik, és egészen október-novemberig tart. Nagyrészt homokos-aprókavicsos tengerpartja a Földközi- és az Égei-tenger partján húzódik, a területen számos természeti kincs, vízesés, barlang, erdő és ókori (görög és római) romváros található. A partvonal mentén halad az úgynevezett blue cruise (szó szerint „kék hajóút"), mely napjainkban népszerű a turisták körében.

A török riviéra már évszázadokkal ezelőtt is kedvelt volt, Marcus Antonius például a legenda szerint a terület egy részét Kleopátrának ajándékozta szerelme zálogául.

Ezen a területen született a világtörténelem több meghatározó személyisége is, így például Szent Miklós, akitől a Mikulás legendáját származtatják, Demre (Myra) településen élt. Halikarnasszoszban, a mai Bodrumban született a történetírás atyjaként emlegetett Hérodotosz.

Az Antalyától nyugatra lévő erdőségben élt a monda szerint Khimaira, a tűzokádó szörny, Antalya mögött húzódott Daphné kertje a babérfákkal. A mai török riviéra partvidékén volt található a világ hét csodájának egyikeként számon tartott halikarnasszoszi mauzóleum és az epheszoszi Artemisz-templom is.

Törökország az all inclusive nyaralások igazi otthona, ahol az all inclusive szinte mindig azt jelenti, amire számítunk, hogy semmi gondunk nem lesz enni- és innivalóra a nyaralás során.

Törökország - a felejthetetlen nyaralások színhelye

Egy átlagos török all inclusive szállodában egész nap találunk nyitott éttermet, snack bárt vagy grill teraszt: korán kelők reggelije, reggeli, palacsinta, ebéd, gyümölcs, snack, vacsora, késői vacsora a szokásos menü. És minden hatalmas választékban, egyszerre több helyen is.

Ha all inclusive nyaralást szeretnénk, Törökországot mindenképpen vegyük számításba. Törökország, előfoglalási kedvezménnyel február 28-ig történő jelentkezéssel, 5 *-os Hotel, all inklusivval, kolozsvári indulással 560 euró. Az árban már a reptéri illetékek is benne vannak.

Ismerkedj meg a Challenge Travel verhetetlen ajánlatával az utazási iroda honlapján ide kattintva, vagy érdeklődni lehet a 0361-413-093-as telefonszámon, illetve az utazási iroda székhelyén a  N. Golescu utca 7 szám alatt, a Nagypiac szomszédságában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: