2019-05-22 05:20:56• hírek • MTI

Tornádók csaptak le az Egyesült Államokra

Hétfő éjszakától kedd délig pár órán belül legalább 21 tornádó csapott le az Egyesült Államok déli és középnyugati államaiban. Oklahomában, Kansasban és Missouriban áradnak a folyók.

A forgószelek Oklahomát, Texast, Missourit, Alabamát és részben Arkansasállamot sújtották. Ez utóbbi három tagállamban szerda reggelig érvényben marad a tornádóriadó.
 

Közben jégesővel és rendkívül erős széllökésekkel kísért viharok tombolnak a középnyugati tagállamokban, ahol 17 millió ember számára hirdettek rendkívüli állapotot. Több városban – köztük az oklahomai Tulsában és a missouri Wichitában – arra figyelmeztették a helybélieket, hogy húzódjanak menedékhelyekre, mert a tornádót követő erős széllökések veszélyesek: ugyanis változatlanul háztetődarabokat szaggatnak le, fákat csavarnak ki tövestől és autókat emelnek a magasba.
 

Tulsában és Oklahomában áradnak a folyamok és a kisebb folyók is, a Nemzeti Gárda tagjai folyamatosan mentik az embereket. Az oklahomai Tulsa belvárosát a hömpölygő árvíz miatt lezárták, az ott élőket arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat. „Senki ne kockáztassa az életét” – figyelmeztette a város lakóit Twitteren a tulsai polgármesteri hivatal. A szintén oklahomai Stillwater utcáin combközépig érő víz rohan.
 

Az amerikai hadsereg Oklahoma közelében lévő légitámaszpontját kiürítették, a repülőgépek egy részét elszállították. Oklahoma több nagyvárosában egész héten szünetel a tanítás. Oklahoma City és Tulsa repülőterei nem indítanak és nem fogadnak járatokat. Az amerikai meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint a nagy kiterjedésű viharzóna az Egyesült Államok keleti partvidéke felé közelít.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: