2008-03-20 11:24:55• hírek • Szatmar.ro

Tornádó pusztít az Egyesült Államokban

arviz_amerikaA szélsőséges időjárás Texas és Ohio között eddig 13 ember halálát okozta.
Eddig 13 halálos áldozata és 4 eltűntje van a szélsőséges időjárásnak az Egyesült Államokban. Texatól Ohióig ugyanis tornádók és viharok pusztítanak, özönvízszerű esőzéssel és folyamatos az áradásokkal.
 
A közép-nyugati vidékek csaknem valamennyi folyója kilépett a medréből, az alacsonyabban fekvő települések víz alá kerültek, a legtöbb Missouri államban.
 
Ezt az államot George Bush katasztrófa-sújtotta területnek nyilvánította. Három napja megállás nélkül esik az eső Missouriban, Arkansas államban, Kentuckyban, Illinois állam déli vidékein, Indianában, Ohióban. A déli Alabama és Georgia is szenved az esőtől és a viharoktól. A georgiai Atlantában lezárták a belváros utcáit, mert a viharok nyomán üveg-és betondarabok estek ki az épületből.
 
A közép-nyugati államokban folyamatosan emelkedik a folyók vízszintje. Arkansas államban az áradás országutakat mosott el, kisvárosokat kényszerülnek kitelepíteni.  Az előrejelzések szerint ráadásul az esőzések nem is maradnak abba: a következő napokban mind a közép-nyugaton, mind az északkeleti országrészben esőzések és viharok várhatóak.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: