2020-01-03 10:30:28• hírek • Bede Emőke

Torlódásokra lehet számítani a határátkelőknél

A karácsony és az új esztendő közeledte számos külföldön dolgozó vendégmunkást csábított haza, hatalmas tömegek érkeztek decemberben az országba. Az itthon töltött napok után azonban újra fel kell venni az igát, ebből kifolyólag pedig újabb torlódások alakultak ki a Szatmár megyei átkelőhelyeknél.

A politiadefrontiera.ro felületén közölt adatok szerint mind a két, Magyarország felé vezető Szatmár megyei határátkelőnél legalább 20-30 perc a várakozási idő, a magyar hatóságok azonban ettől sokkal több várakozást előlegeznek meg az autósoknak. A police.hu adatai szerint Peténél kb. egy órát kell a sorban várni, Csanálosnál pedig mintegy 45 percet. Egy biztos: mind a két határátkelhelyen megnyitották az összes rendelkezésre álló sávot, így remélhetőleg ettől nagyobb torlódás nem fog kialakulni.



 

Érdemes tudni egyébként, hogy a december 31 – január 1. közti csúcsidőszakban országos szinten több mint 175 ezer állampolgár kelt át az országhatáron, ezek közül 97 ezren a kilépők táborát erősítették. Ezek a számadatok a tavalyi év ugyanezen időszakához képest mintegy 20 százalékos emelkedést jelentenek, viszont a határrendészet szerint sikerült torlódásmentesen lebonyolítani ezen forgalmas napokat, hiszen maximális személyzettel és a lehető legtöbb sávon dolgoztak. Ugyanakkor a határrendészet azt is közölte, hogy 18 személyt nem engedtek be az országba, ugyanis papírjaik nem voltak rendben, illetve ugyanilyen helyzetben találta magát 17 olyan utas is, aki elhagyni szerette volna Romániát. Sikerült továbbá kézre lefülelni 31 illegális cselekményt is, így eseménytelennek cseppet sem mondható a határrendészet mögött álló időszak.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: