2020-06-19 10:43:46• hírek • Bede Emőke

Torlódások alakultak ki a határátkelőknél

Mintegy 78.300 román és külföldi állampolgár, valamint 35.000 jármű (ezek közül 14.900 teherszállító) lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában – tájékoztatott pénteken a határrendészet.

A belépőoldalon 40.700 személy jelentkezett ellenőrzésre 18.200 járművel, a kilépőoldalon pedig 37.600 személyt és 16.800 járművet regisztráltak. A jelzett időszakban a Magyarországgal közös határszakaszon levő 11 átkelőnél mintegy 49.100 személyt jegyeztek, közülük 24.700-at a belépési oldalon.


A Szatmár megyei Peténél összesen 3033-an léptek az ország területére az elmúlt 24 órában, kik közül csupán 354-en érkeztek olyan országból, mely lakhelyi elkülönítést vont maga után. A többiek a közegészségügyi vizsgálat után zavartalanul folytathatták útjukat, nem kellett otthoni karanténba vonulniuk. Csanálosnál ugyanezen időszakban mindösszesen csak 20-an léptek Szatmár megye területére.


A határrendészet továbbra is hangsúlyozza, hogy lassítja a határon való átlépést, hogy a szokásos ellenőrzés mellett a közegészségügyi igazgatóság képviselői továbbra is járványtani ellenőrzést végeznek, ugyanakkor az országba belépőknek ki kell tölteniük egy felelősségvállalási nyilatkozatot is. A szokásosnál részletesebb ellenőrzés pedig alaposan kitolja a várakozási időt, ugyanakkor információnk szerint a magyar határrendészet informatikai rendszerével is gondok vannak. Peténél a belépőoldalon cikkünk megjelenésének pillanatában három sávon engedik be az utazókat, ám még így is 30 perces várakozási idővel kell számolni. A kilépőoldalon azonban még ennél is többet, mintegy 50 percet kell álljanak azok, akik szeretnék elhagyni az országot. Csanálosnál a kisebb forgalomnak köszönhetően csupán 20 percet kell várni, legyen szó a belépő- vagy a kilépőoldalról.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: