2009-03-29 00:15:48• hírek • Szatmar.ro

Torghelle repíti a magyar csapatot

Az Augsburg csatára ismét győztes gólt szerzett, ezúttal Tiranában.

Nagyon-nagyon régen nem volt arra példa, hogy a magyar labdarúgó válogatott négy forduló után a selejtezőcsoportja második helyén álljon, főleg, hogy csak gólkülönbsége miatt marad le az elsőről. Márpedig most ez volt a helyzet és éppen ezért nagyon fontos volt, hogy lehetőleg mindhárom pontot elhozza Albániából, hogy lépést tartson a Máltán nyerő dánokkal.

Aki nem látott bele Erwin Koeman fejébe, vagy legalábbis jegyzeteibe, az dörzsölhette a szemét az összeállítást látva: sem a Sunderlandben remeklő Fülöp Márton, sem a Manchester United ellen gól szerző Gera Zoltán nem kapott helyet a kezdőben, előbbit Babos Gábor, utóbbi Rudolf Gergely szorította ki. Ami azt is jelentette, hogy a magyar csapat két csatárral kezdett, hiszen Torghelle Sándor helye jelenleg megkérdőjelezhetetlen.

 

A hazai csapat kezdett jobban, az első, veszélytelen, kapura lövést is ők jegyezték, Vangjeli révén., amire majd negyed óra elteltével Torghelle válaszolt. Az albánok agresszíven letámadtak, aminek köszönhetően a magyar középpálya rengeteg labdát veszített, aminek újabb logikus következménye, hogy a támadásépítéssel komoly gondjaink voltak (labda nélkül nehéz). A dán Horsensben légióskodó Besart Berisha elfutásai jelentették a legtöbb gondot a magyar védelem számára, ezek következtében Salihi többször is veszélyeztetett. A 25. perctől aztán egyre inkább magára talált a magyar középpálya, amit Hajnal bombája jelzett. Több veszélyesebb lehetőség után aztán Magyarország megszerezte a vezetést: Huszti beadását Vangjeli Torghelle elé juttatta, aki nem hibázott. Az albánok válaszára nem kell sokat várni, a szünetig kétszer is komolyan veszélyeztették Babos lelki nyugalmát.

A második félidő két hatalmas lehetőséggel kezdődött: a középkezdés után a magyar csapat labdát szerzett, Torghelle egyedül léphetett ki, ám fölé lőtt, a kontrából pedig Salihi dolgoztatta meg Babost. Ismét az albánoké volt a félidő eleje, szélsői veszélyesen játszottak, majd a játékrész derekánál ismét feljött a magyar válogatott, amit Huszti ziccere és Torghelle akciója jelzett, mely végén Kuijpers játékvezető bizony elnézett egy büntetőt a hazaiak javára.

Az utolsó negyed órában Albánia egyre veszélyesebben támadott, Babos Gábornak többször is adódott alkalma, hogy igazolja Koeman döntését. Főleg Bakaj bombájánál villantotta meg klasszisát és a beíveléseket is hatalmas nyugalommal gyűjtötte be.

Ezzel a győzelemmel nagyon fontos három pontot szerzett Magyarország, elég ha csak arra gondolunk, hogy ugyanitt Svédország csak egy pontot tudott szerezni. A magyar csapat ezzel tíz ponttal rendelkezik, akárcsak a csoportelső Dánia, néggyel többel, mint Portugália és Svédország. Szerdán Málta ellen gyarapíthatja pontjai számát Koeman legénysége.

Albánia-Magyarország 0-1
Albánia: Hidi, Dallku, Curri, Vangjeli, Cana, Lala, Skela, Duro, Lika (Bakaj 70.), Salihi, Berisha
Magyarország: Babos, Szélesi, Vaskó, Vanczák, Bodor, Dárdai, Hajnal (Vadócz 79.), Halmosi (Gera 90.), Huszti, Rudolf, Torghelle (Priskin 86.)
gól:Torghelle (38.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: