2013-12-22 12:39:55• hírek • MTI

Tömegkarambol a frissen megnyitott autópálya-szakaszon

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Tömegkarambol történt vasárnap egy három napja megnyitott autópálya-szakaszon: a sűrű ködben több mint negyven autó ütközött össze az A1-es sztráda Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszán - közölte a Mediafax hírügynökség.

Négy embert szállítottak kórházba, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerint a baleset azért történt, mert az autósok nem az időjárási körülményeknek megfelelő sebességgel haladtak, és nem tartották be a szükséges követési távolságot.

Erdély déli részére - ahol a baleset történt - vasárnap hajnalban sárga figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológiai intézet a sűrű köd miatt. A látótávolság a reggeli órákban helyenként 50 méter alá csökkent, az úttestre lecsapódott pára pedig csúszóssá tette a burkolatot.

Az autópálya Szászsebes (Sebes) - Konca (Cunta) szakaszát a Nagyszeben felé vezető oldalon néhány órára lezárták, a forgalmat a párhuzamos országútra terelték.

A dél-erdélyi autópályának ezt a szakaszát csütörtökön nyitották meg, amikor a Szászváros és Nagyszeben közötti 82 kilométeresre tervezett pálya egy 16 kilométeres és egy 44 kilométeres szakaszát adták át a forgalomnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: