2019-04-18 11:38:01• hírek • x

Tömeggyarapodás a Robi Fitnesszel: esztétikusan is felszedhetsz pár kilót, zsírpárnácskák nélkül

Nem csak fogyni vagy izmot építeni lehet az étrend és edzőterem kombóval, hanem a megfelelő minőségű szénhidrátok bevitelével tömeggyarapodás is elérhető. Egészségesen és esztétikusan szedhetünk fel pár kilót, párnácskák és zsír nélkül - osztotta meg velünk a Robi Fitness szakértője.

A nagy és ismert, kiegészítőket gyártó márkák szinte mindegyike rendelkezik valami szénhidrát készítménnyel, melyet vízzel vagy tejjel elkeverve shake-ként fogyaszthatunk.

 

Mit kell tudni a szénhidrát porokról? Alapanyagjukat tekintve készülhetnek tejsavóból vagy marhahúsból. A marhából készültnek van némi mellékíze, nem vészes, de a laktózérzékenyek számára ez a verzió ajánlatosabb. Hozzáadott vitaminokat, nyomelemeket, rostokat tartalmazhatnak a keverékek. Ízesített formában kaphatóak: többnyire vanília és csokoládé közül választhat a vásárló. Tejjel és vízzel is elkeverhető. Az egyszerű, gyors és csomómentes fogyasztáshoz egy erre a célra tervezett shaker vásárlása ajánlott, melyhez a táplálékkiegészítő boltban is hozzájuthatsz.

 

 

Ennek is megvannak azonban az alapvető szabályai, melyeket meg kell fogadni: mértékletesség, időpont, aktivitás - ezekre kell a leginkább odafigyelni.

 

Nem mindegy, mennyit és mikor fogyasztasz ezekből. A szénhidrát keverékeket, ahogyan az ebben gazdag ételeket, reggel és a délelőtt folyamán kell fogyasztani. A shake-kel azonban a reggeli semmiképp sem helyettesíthető. A fehérjében és lassan bomló szénhidrátban gazdag első étkezés energiát biztosíthat a nap hátralevő részére.

 

Melyek is a lassan lemobló és a gyorsan lebomló szénhidrátot tartalmazó ételek? Gyorsan bomlik le és felveri az inzulin szintet a finomított cukor és a cukrozott ételek, szeszes italok, üdítők, sós rágcsálnivalók, édességek, lisztes termék. Ezekből maximum a délelőtt folyamán fogyasszunk. A lassan lebomlókat viszont este 6 óráig nyugodtan bevihetjük: hüvelyes zöldségfélékben főképp, de minden zöldségben megtalálhatóak. A köretek közül a rizs, a köles, a hajdina, a lencse és a quinoa is hasonló hatással rendelkezik. Mivel lassan emészti meg a szervezet, hosszabb távon adnak energiát, nem verik fel az inzulin szintet az egekbe. S miért jövünk az inzulin szinttel, ha nem cukorbajról van szó? A hirtelen magasba törő vércukorszint ugyanolyan gyorsan le is esik, hirtelen nagy falási rohamot vált ki, s az ember képes két adagnyi ételt egyszerre magába tömni - osztotta meg velünk a Robi Fitness üzletének munkatársa.

 

 

Ahogy az sem mindegy mit eszünk, úgy az sem mindegy, mikor. A dietetikusok és az edzők is a napi többszöri evést, a kisebb adagokat ajánlják. Ebbe iktatható be hatékonyan a szénhidrát keverék, melyet egy délelőtti étkezés, ideálisan a tízórai helyettesítésére ihatunk meg. Edzést követően is fogyasztható a shake. Erről az edzővel érdemes beszélgetni, neki van rálátása a sportoló számára megfelelő étrend és edzésterv kialakítására. A Robi Fitness munkatársai ebben is a segítségedre lehetnek.

 

Ne feledd, nem elég csak ennyi és a shake-et inni ahhoz, hogy egészségesen és esztétikusan szedd fel a kilókat. Az edzés szerves része az egészséges életmódnak. A célod eléréséért, s hogy ezt jól is csináld, keresd fel bártan a Robi Fitness edzőtermeinek bármelyikét! A táplálékkiegészítő üzletekben pedig megtalálsz minden hozzávalót az álomalakod gyorsabb és egészségesebb kiviteléhez!

 

Az edzőteremmel, az étrendkiegészítő boltokkal és a sportolási lehetőségekkel kapcsolatban bővebb információt a Robi Fitness Facebook oldalán találhat, melyet a következő hivatkozásra kattintva érhet el: a Robi Fitness a Facebookon

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: