2013-04-08 08:51:33• hírek • MTI

Tömegesen mennének Észak-Koreába a brit turisták

Meredeken megugrott az észak-koreai társasutazások iránt érdeklődő britek száma annak nyomán, hogy a phenjani rezsim atomháborút sem kizáró, egyre élesebb retorikájának hatására az ország a lapok címoldalaira került.

Az észak-koreai szervezett utazásokra szakosodott legnagyobb brit iroda, a Regent Holidays marketingigazgatója, Gillian Leaning a The Sunday Telegraph című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak elmondta, hogy az utóbbi napokban 400 százalékkal emelkedett az észak-koreai látogatás feltételeit firtató telefonhívások száma.

"Ha egy ország bekerül a hírekbe, akár jó, akár rossz okokból, az emberek kíváncsivá válnak... Észak-Korea általában nem jelenik meg az utazók radarernyőin, most azonban megjelent, az emberek saját szemükkel akarják látni, hogy milyen is az az ország" - fogalmazott a Regent Holidays igazgatója.

A brit külügyminisztérium utazási információs szolgálata a tárca honlapján olvasható, jelenleg érvényes álláspont alapján nem tanácsolja el a briteket Észak-Korea felkeresésétől. A minisztériumi értékelés szerint az Észak-Koreába utazókat az elmúlt időszak egyre élesebb hangú hivatalos nyilatkozatai ellenére sem fenyegetik a korábbinál nagyobb kockázatok vagy veszélyek.
A Foreing Office mindazonáltal hangsúlyozza, hogy a helyzet gyorsan változhat, és azt tanácsolja az utazni készülőknek, hogy rendszeresen tanulmányozzák a minisztérium utazási információs szolgálatának közleményeit.

A Regent Holidays észak-koreai ajánlatai nem olcsók: a cég értékesítési portálján 990 fonttól 2795 fontig (5250 lejtől 14500 lejig) terjednek az árak. A legolcsóbb út egy négynapos hétvége, a legdrágább egy 18 napos körút, ráadásul mindegyik utazás Pekingből indul, és a részvételi díj nem tartalmazza a Pekingig szóló repülőjegyet, sem az ottani szállásköltségeket.

Ennek ellenére a cég kínálatában szereplő legdrágább észak-koreai út, a 18 napos, 2795 fontos körutazás az idei évre már betelt, és az iroda csak 2014-re fogad el jelentkezéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: