2009-07-25 14:08:12• hírek • MTI/AP

Tömeges esküvő egy menekülttáborban

Tömeges esküvőt rendezett a Hamász palesztin szervezet egy damaszkuszi palesztin menekülttáborban, ahol 382 ifjú pár mondta ki a boldogító igent.

A Gázai övezetet uraló radikális palesztin csoport már több hasonló eseményt finanszírozott Szíriában, ahol a Hamász száműzetésben élő vezetősége székel. A Jarmúk táborbeli pénteki tömeges esküvő azonban messze a legnagyobb volt ezek közül, mintegy tízezer vendég vett részt rajta.

A mozgalom célja az ilyen rendezvényekkel az, hogy pénzügyi támogatást nyújtson a nősülni vágyó fiatalembereknek, akik gyakran azért kénytelenek lemondani a házasságról, mert nem tudják kifizetni az esküvő költségeit. Mint egy muzulmán pap a táborban elmondta, mindegyik pár 1500 eurónak megfelelő készpénzt és nászajándékot kapott.

A szíriai és libanoni menekülttáborokban nyomorúságos körülmények között élő palesztinok közül sokan munkanélküliek, és kilátásuk sincsen semmilyen állásra. 

Szóvivője szerint a Hamász azért is ösztönzi az ilyen rendezvényeket, mert "a demográfia is szerepet játszik az arab-izraeli konfliktusban". 

Az Egyesült Államok terrorista szervezetként tartja számon a szervezetet, amely széles népszerűségnek örvend a palesztin lakosság körében, részben éppen az olyan szociális akcióinak köszönhetően, mint amilyen a tömeges esküvők szervezése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: