2009-07-30 12:53:03• hírek • Gozner Gertrud

Tömegbalesetet színleltek a központban

Nagyszabású baleset-színlelésre került sor csütörtök délelőtt Szatmárnémeti régi főterén. Az akcióban részt vett az A-Car Autómentő Szolgálat, a Szatmár Megyei Rendőrség, a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Főfelügyelőségének Szamos nevű alakulata és a Megyei Mentőszolgálat.

Már hajnalban felbolydult a város, amikor a munkába igyekvők egy súlyos közlekedési baleset helyszínét vélték felfedezni a város központjában, a Római Katolikus Székesegyház előtt. Többen betelefonáltak a rendőrségre, a sajtósokat értesítették vagy hívták a rokonaikat, miszerint négy autó ütközött egymásnak az éjjel, és emiatt a rendőrség lezárta a körfogalmat.

Csak azután nyugodtak meg, amikor  a forgalmat irányító rendőröktől, és a helyszínen régóta álldogálóktól megtudták, hogy valójában egy bemutatóról van szó, az autók szándékosan vannak egymáson ilyen szörnyű  helyzetben, és valójában senki sem sérült meg. Az egyik országos autómentő cég ezzel a demonstrációval hívta fel a figyelmet szatmári kirendeltségük megnyitására.

A már szép számmal összegyűlt nézősereg végül tíz órakor tanúja lehetett, hogyan zajlik le egy profi mentési folyamat egy közlekedési balesetnél. Az ál-baleset ceremóniamestere felhívta a 112-es segélyhívót és bejelentette, hogy Szatmárnémeti központjában négy autó ütközött egymásnak, egy teherautó és három személygépkocsi. A teherautó felborult és rázuhant két autóra, míg a harmadik gépjármű az ütközéstől kigyulladt. A balesetnek két sérültje van, a kamion alá szorult autók sofőrjei, és egyikük bal lába erősen vérzik.



A SMURD rohammentősei ugyanúgy ellátták a sebesültet, mint egy igazi balesetnél


A helyszínre perceken belül kiérkeztek a tűzoltók, a SMURD rohammentő szolgálat és a rendőrség munkatársai, és nekiláttak a mentési folyamatnak. Miközben a tűzoltók a kigyulladt autó eloltásán fáradoztak, a SMURD tagjai a két bennrekedt férfi mentésének fogtak neki. Az egyik autó vezetője túlságosan beszorult a roncsok közzé, ezért a tűzoltók segítségére volt szükség, hogy kivágják. Utána mindkét sérültet a SMURD mentőivel beszállították a kórházba.

Miután az áldozatok biztonságban voltak, és a tüzet is eloltották, a rendőrök vették át a terepet és a helyszínelés következett. Mindent aprólékosan lemértek és lefényképeztek, hogy később bizonyítékként fel lehessen használni. Miután ők is végeztek, következtek az autómentő szolgálat munkatársai, akik bemutatták hogyan kell szakszerű módon elszállítani a roncsokat, hogy újabb sérülés ne essen bennük, és megmaradjanak eredeti állapotukban. A szép számmal összegyűlt bámészkodók alig győzték mobiltelefonjaikkal rögzíteni az eseményeket, sajnos egy igazi balesetnél valószínűleg ugyanezt fogják tenni.

Képgaléria:



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: