2017-11-26 12:18:30• hírek • Szatmár.ro

Tombolán is részt vehetnek, akik leadták elektromos készülékeiket

November 25-én Szatmárnémeti három pontján is gyűjtötték az elektromos hulladékot. Az akció fő célja, hogy megvédje a természetet a kidobásra ítélt, kiselejtezett készülékektől.

A RoRec több módon is szeretné motiválni a lakosokat, hogy az elektromos hulladéktól ne egy árokparton szabaduljanak meg. Ennek egyik módja a tombola, melyen azok vehetnek részt, akik környezettudatos módon szombaton leadták régi készülékeiket. A jelenleg zajló kampány tombolahúzására november 29-én kerül sor. A megnyerhető ajándékok tárháza igencsak széles: három darab mikrohullámú sütő, három vasaló, három porszívó, és egy hűtőszekrény. A 11 órakor kezdődő sorshúzásnak a Kossuth-kert ad majd otthont. Ezen felül akik leadják az otthonaikban fellelhető elektromos hulladékot, azok ajándékkuponokat is igényelhetnek.
 

A gyűjtőakció után a RoRec újrahasznosító üzemekbe küldi a beérkezett készülékeket, akik a lehető legtöbb anyagot megpróbálják kinyerni ezekből.
 

A RoRec képviselője elmondta, hogy ezután valószínűleg megsokasodnak az ehhez hasonló akciók, de nem kell ezekre várni, hiszen él egy telefonszám, melyen az érintettek jelezhetik leadási szándékukat. Egy előjegyzés egyeztetése után pedig térítésmentesen elszállítják az elektromos hulladékot. Erről további információt a colecteaza.ro oldalán lehet találni.
 

A közeljövőben valószínűleg meg fognak sokasodni az ehhez hasonló akciók, ugyanis sok a kidobásra ítélt készülék, melyek e lehetőség nélkül könnyen egy erdőszélen vagy egy szemétdombon végzik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: