2009-05-18 14:34:10• hírek • Gozner Gertrud

Tombola várja a résztvevőket

Május 23-án, szombaton, harmadik alkalommal kerül sor a Szatmárnémeti Caritas által szervezett jótékonysági gyalogló maratonra.

A szervezők bíznak benne, hogy a harmadjára megszervezett maratonra az eddigieknél több lesz a jelentkező. Míg az első évben 380 személy vett részt rajta, tavaly már 570-en gyalogoltak, az idén körülbelül 700 személyre számítanak. Ebben az évben az eseményt kísérő jelmondat „Gyalogoljunk együtt az idősekért".

A tavaly 570-en regisztráltak, de ennél többen vettek részt a maratonon, mivel voltak akik később csatlakoztak a rendezvényhez. A legfiatalabb résztvevő 8 hónapos, a legidősebb szinte nyolcvan éves volt - tudtuk meg Fazekas Csillától, a Caritas szóvivőjétől. A 18 kilométeres táv minden korosztály számára könnyen bejárható, a fél kilences rajt után déli 12-re minden résztvevő beérhet a célba, a mikolai óvoda udvarára.

Vizet a szervezők biztosítanak amelyet a rajtnál, valamint az útvonalon elhelyezett 2 vízosztó pontnál lehet kérni. A résztvevőknek ajánlott sapkával és naptejjel felszerelkezni. Akik elfáradnak a gyaloglásban, azoknak mikrobuszok állnak a rendelkezésükre a vízosztó pontokon.

A finisben pedig minden regisztrált résztvevő ingyen egy adag ételt és egy italt kap. Idén is lesz tombola, amelyen vásárlási utalványokat és kerékpárokat lehet nyerni. Mindenképp érdemes lesz eljönni, mert  a maraton hétvégi családi eseménynek is kiválóan beillik, a gyaloglás pedig az egészséges életmód része, másrészt jótékonysági célú rendezvényről van szó, a résztvevők a helyszínen adományokkal is támogathatják az időseket - fejtette ki a Caritas munkatársa.

Hogy gördülékennyé tegyék a jelentkezést, a szervezők elő-regisztrációs lehetőséget biztosítanak a résztvevők számára. Május 22-én déli 12 óráig lehet előregisztrálni névvel és címmel a 0261-712011, 0261-710464-es telefonszámokon, vagy emailben a fazekas.csilla@caritas-sm.ro címen.

Azok, akik ilyen módon regisztrálnak a maratonra, szombat reggel 8-tól egy külön asztalnál vehetik át a rajtszámaikat a Szatmárnémeti Caritas Szervezet székháza előtti rajtnál a város régi központjában (Libertatii tér 20).

2009-ben a maraton résztvevői által összegyűjtött összeget az idősek számára biztosított szolgáltatásokra fordítja a szervezet, tíz házi betegápoló központja révén, amelyek 900, ágyhoz kötött idős embert látnak el. Az esemény szponzorai a Román Kereskedelmi Bank (BCR), és az Autonet, a Consult Scolari Alapítvány által.


2009-ben a maraton résztvevői által összegyűjtött összeget az idősek számára biztosított szolgáltatásokra fordítja a szervezet.

2009-ben a maraton résztvevői által összegyűjtött összeget az idősek számára biztosított szolgáltatásokra fordítja a szervezet


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: