2019-12-10 10:58:35• hírek • Bede Emőke

Tömbházkomplexumot alakítanának ki a 17-es lakónegyedben

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal honlapján elérhető dokumentáció szerint a társasházakat a Pálfalvi és a Jubileului utcák kereszteződésénél építenék fel egy közel 8 ezer négyzetméteres területen, azaz jószerével egy mini-lakóparkot alakítanának ki a 17-es lakónegyedben.

A hivatal felé benyújtott műszaki leírás szerint a beruházó által megcélzott terület összesen 7959 négyzetméteren fekszik, melyen a P+4-10 típusú tömbházak, illetve a földszinti üzlethelyiségek mellett zöldövezet, sétányok is helyet kapnának, a lakások számának függvényében pedig földalatti és földfeletti parkolókat is létrehozna a kivitelező.



A zonális városrendezési tervben (PUZ) azt is pontosították, hogy a beépítendő terület az összterület 40 százalékát teszi ki, azaz 3183,6 négyzetmétert, újabb 40 százalékot a sétányoknak, utcáknak és parkolóknak jelöltek ki, további 20 százaléknyi területre, pontosabban szólva 1591,8 négyzetméterre pedig zöldövezet és játszótér kerül. A tömbházkomplexum megvalósításával kapcsolatban kiírt közvitára december 13-án, 12 órakor kerül sor a polgármesteri hivatalban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: