2013-07-31 22:17:29• hírek • MTI

Tom Hanks kalózdrámája nyitja a New York-i Filmfesztivált

Paul Greengrass brit rendező Tom Hanks főszereplésével forgatott Captain Phillips című kalózdrámája nyitja meg szeptember végén a New York-i Filmfesztivált (NYFF).

A film Richard Phillipsről, a Maersk Alabama kereskedelmi hajó kapitányáról szól, akit 2009-ben kalózok ejtettek túszul a szomáliai partok közelében. A kalóztámadásnak az amerikai haditengerészet vetett véget. A kereskedelmi hajóról mentőcsónakban menekülő, és Phillips kapitányt magukkal hurcoló szomáliai kalózokkal mesterlövészek végeztek, csak egyikük maradt életben, őt később 33 évi börtönbüntetésre ítélték - idézte fel a BBC online hírszolgálata.

Kent Jones, a szeptember 27. és október 13. között zajló New York-i Filmfesztivál igazgatója meleg szavakkal méltatta Greengrass alkotását, és kijelentette: nagyon izgatott, hogy a rendezőnek ez a kemény, feszült, valóságon alapuló thrillere nyitja meg az 51. fesztivált.

A film Phillips kapitány önéletírásán alapul, a forgatókönyvet Billy Ray készítette.
Greengrass legutóbb 2002-ben szerepelt a New York-i Filmfesztiválon, akkora Véres vasárnap című drámáját mutatták be, amely elnyerte a Berlinale Arany Medve-díját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: