2011-12-27 22:49:38• hírek • mti

Tom Cruise visszatérése még Sherlock Holmes-nál is izgalmasabb

46 milliós bevétellel robbantotta az amerikai mozik pénztárát Tom Cruise, a kanadai és a nemzetközi összforgalommal együtt a Mission: Impossible - Fantom protokoll lassan eléri a gyártási költségeit, azaz a 145 millió dollárt.

Könnyedén maga mögé utasította vetélytársait az észak-amerikai mozik jegypénztárainál Tom Cruise a Mission: Impossible - Fantom protokoll című filmjével, amely 46 millió dolláros bevételével újra nyerőformába lendítette az utóbbi időszakban bukásokkal küszködő akciósztárt. A Mission: Impossible negyedik része most már 79 millió dolláros összbevételnél jár az amerikai és a kanadai mozikban.


A Paramount Pictures filmje két hétvége alatt érte el ezt az összeget. A kémkaland nemzetközi vizeken is sikert aratott, vasárnap 140 millió dollárnál járt. Az alkotást 145 milliós költségvetésből készítették.

A Fantom protokoll a különböző kritikákat összesítő Rottentomatoes.com oldalon 94 százalékot kapott. Tom Cruise számára jókor jött a siker, a filmcsillagnak az utóbbi években inkább bukásokban, semmint sikerekben volt része. Mind a Kéjjel-nappal, mind pedig a Valkűr rossz eredményeket ért el, a Fantom protokoll révén azonban a 49 éves híresség újra a box-office élére került.A karácsonyi hétvége második legjobbja korábbi idők hőse, Sherlock Holmes lett, az angol detektív - Robert Downey Jr. megformálásában - és társa, Watson - akit Jude Law alakít - 31,8 millió dollárt keresett a Warner Bros. stúdiónak. A harmadik helyet az Alvin és a mókusok legújabb kalandja érdemelte ki 20 millió dollárral, épp csak megelőzve A tetovált lány című krimi új filmfeldolgozását.

A Daniel Craig főszereplésével készült thriller 19,4 milliót hozott, a film jelenleg 27,7 millió dolláros összbevételnél jár, ami a Sony szerint jó kezdet. A box-office nyomon követésével foglalkozó Hollywood.com szerint a péntektől hétfő estig tartó négy nap alatt a top 12 filmre összesen 114 millió dollár értékben váltottak jegyet Észak-Amerikában, ez 15 százalékkal elmarad a tavalyi karácsonyi hétvége bevételeitől. A honlap becslései szerint a 2011-es összbevétel 10,1 milliárd dollár lesz az év végére, ez 4,45 százalékkal kevesebb a 2010-es év jegyeladásainál.

A nézőszám öt százalékkal alacsonyabb a tavalyinál, a jegyárak viszont a 2010-es 7 dollár 89 centről 7 dollár 96 centre drágultak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: