2014-09-18 17:08:49• hírek • Szatmár.ro

Töltsük meg Szatmárnémetit zenével - indul az Utcazene Fesztivál

Pár óra van még hátra és péntek délután kezdetét veszi a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál varázslatos hétvégéje, mikor is megtöltnek a város utcái és közterei minőségi zenével, a régi központtól a lakónegyedekig! A rendezvény szervezői, a Szatmári Fiatalok Kulturális Egyesülete és a NetMusic School az esemény hivatalos honlapján már közzé is tették a fesztivál 3 napjának részletes programját.

A fesztivál a szórakoztatás mellett verseny is a zenekarok számára, melynek fődíját 1000 euró értékben  az Orange Romania ajánlotta fel, valamint további két második díj kerül kiosztásra az Edmeea Trans és a Secondtex jóvoltából. A verseny harmadik helyezettje 500 lejjel térhet haza szintén a Secondtex jóvoltából. A verseny pontozása két részből tevődik össze: egyrészt a közönség értékeléséből, amelyet a helyszínen normál díjas sms küldésével lehet megejteni, valamint a fesztivál hivatalos zsűrijének pontozásából. A zsűri tagjai között pedig olyan ismert és elismert személyek kaptak helyet, mint Gabi Jugaru rádiós-televíziós személyiség, Adrian Colita, a Dynacord Románia képviselője, valamint nem utolsó sorban Bartos Erzsébet, a City Rádió műsorvezetője, zenei szerkesztője.

A Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál 5 színpaddal várja az érdeklődőket, ezek a következők: DRAXLMAIER Group színpad, Orange színpad, TransPink színpad, ZES Zollner színpad, valamint a SaladBox színpad.

Pénteken mini-színpadokat helyeznek el a 16-os lakónegyedben az Universului sétányon, a 15-ös lakónegyedben a Milcov sétányon, a Carpati 2 lakónegyedben a Ganea utcán, az István-téren és a Coposu sétányon. 16 órától pedig a színpadok életre kelnek a zene által: blues, jazz, instrumentális és hiphop, valamint további számos műfaj képviselői zenélnek majd 21 óráig, természetesen tiszteletben tartva ezzel a lakók nyugalomra vonatkozó igényét is. 
A helyszínek között pedig az amerikai filmekből jól ismert hippie-busz szállítja majd a zenészeket.

Szombaton a fesztivál a Szabadság (Libertatii) térre, a központi parkba és a környező sétányokra költözik, ahol bukaresti, budapesti, kolozsvári, nagyváradi és természetesen szatmári zenekarok lépnek majd fel. A szombati nap amúgy 11.45-kor startol a Tűzoltótorony tövében egy érdekesnek ígérkező flashmobbal, majd 12 órától 21 óráig a klasszikus rock, blues, funky és számos egyéb zenei műfaj lesz a városközpont hangulatának fokozója.

Vasárnap 11 órától indul a zenebusz a fellépőkkel a városközpontba, ahol a közönségnek a zenei élményen túl arra is lehetősége adódik, hogy szavazzon a kedvencére egészen 18 óráig, amikor kezdetét veszi a fesztivál díjkiosztó ünnepsége a főtámogatói színpadon. A szervezők ide invitálják a város valamennyi zenészét és hangszertulajdonosát, hogy legyenek részesei egy különleges zenei produkciónak: valamennyi zenész együtt, mindenki a saját hangszerével fog eljátszani egy jól ismert dalt. Ezt egy jam-session maraton követi, melyben szintén több tucat zenész játszik majd együtt, felejthetetlen élményt biztosítva ezzel a jelenlévőknek!

Előadók érkeznek több erdélyi városból - Marosvásárhelyről, Nagyváradról, Kolozsvárról -, illetve Bukarestből is: New Levites, Koszika & The Hotshots, The BeatAlls, Moon Folded in Two, Rua Quartet, Caminul 16, Indie Folker. Magyarországról jön a Kiss Barna és az Utcazenekar, akikkel nem először találkozhatnak a szatmáriak, valamint fellép a QuarKtett és a Szikes Band is.

Szerencsére Szatmárnémetiben is rengeteg tehetséges zenész és remek együttes van, közülük néhányan igen ismertek, mások talán kevésbé, így remek alkalom ez számukra is. Fellép a Black River Blues Band, Csabcsi, Jánosi Csaba, a Sunday School, az ASH Band, a Florian Acoustic, a DØTS, a TranSKlouD, Jonathan & Mr. F, az Alterego, a Rollscream, a Straight UpTudor Todut, Ervin beatbox / Estinca, a The Phoenix, valamint a NetMusic zeneiskola tanítványai, Matuz János és Matécsa Dávid.

A rendezvény fő támogatója a DRAXLMAIER Group, technikai partnere a NetMusic School magán zeneiskola, támogatói pedig az Orange Romania, TransPink, ZES Zollner és a SaladBox. A zenészek szállításáról az Edmeea Trans gondoskodik, biztonságukra a Beta Security vigyáz, a zenészek étkeztetéséről a NoPardon Pub és a Venetia vendéglők gondoskodnak, a fellépők szállását pedig a megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság biztosítja. A Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalával partnerségben kerül megrendezésre.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják, szombaton és vasárnap a Római Katolikus székesegyház előtti útszakaszon korlátozásokra lehet számítani!

A fesztivál hivatalos Facebook oldalán további információkat olvashatnak a fellépőkről és a rendezvényről.

Összesítve, az idei év legszínesebb hétvégéje elé nézünk: a szervezők szeretettel meghívják a város lakosait, pénteken a lakónegyedekbe, szombaton és vasárnap pedig a városközpontba, amit megtöltenek zenével. Legyenek részesei Önök is egy fesztivál születésének!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: