2011-03-31 16:50:09• hírek • Szatmár.ro

Töltött bárány

A sonkán kívül, Húsvét egyik elmaradhatatlan ételkülönlegessége a töltött bárány vagy báránysült.

Elkészítéséhez: 1 egész bárányszegy, 1 db zsemle, 1 kanál zsemlemorzsa, 2 dkg vaj, 5 dkg húsos szalonna, 2 db kemény tojás, 2 db nyers tojás, ½ csokor vagdalt zöldpetrezselyem, só, bors, reszelt szerecsendió, kakukkfű, liszt, piros paprika és zsír szükséges.

Az előkészület fázisában a bárányhúst alaposan bedörzsöljük egészen finomra vágott mentalevelekkel, majd néhány órán keresztül tejbe áztatjuk. Második lépésben a húst kivesszük a tejből, megtöröljük, majd annak érdekében, hogy a tölteléknek helyet csináljunk, szétnyitjuk. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk vízbe, miközben a zsemlemorzsát vajban rózsaszínűre pirítjuk.

Összekavarjuk az apróra vagdalt szalonnával és kemény tojásokkal, a kicsavart zsemlével, a nyers tojásokkal és ízlés szerint a fűszerekkel. A nyílást bevarrjuk vagy befűzzük. A húst egy lábasba tesszük, forrásban levő vizet öntünk rá. Pár perc múlva kivesszük, szárazra töröljük, behintjük liszttel és piros paprikával és közben fehérborral locsolgatva megsütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: