2019-11-15 12:08:10• hírek • Bede Emőke

Töltőállomásokat építenek Szatmárnémetiben a hibrid- ás villanyautók számára

Szatmárnémeti az első tíz municípium között van, amely finanszírozást nyert elektromos töltőállomások létrehozására, miután ez év januárjában az önkormányzat megpályázta ezt a Környezetvédelmi Alap Ügyvezetősége (AFM) által kiírt tenderen – adta hírül hivatalos Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal.

Mint az a projekthez készült szakjelentésből egyértelműen kiderül, a kezdeményezés célja, hogy a töltőállomások létrehozásával megfelelő infrastruktúrát alakítsanak ki az elektromos és hibrid technológiával működő járművek számára, ezzel is csökkentve a szennyező gázok kibocsátását. Ugyanebből a szakjelentésből tisztán látszik az is, hogy a töltőállomásokat a város legforgalmasabb pontjaira tervezik elhelyezni a minél könnyebb hozzáférhetőség reményében. A dokumentáció szerint a Szamos áruház hátánál található parkolóban, a Petőfi és a Bujorului utcák kereszteződésében, a Tei étterem előtti parkolóban, a Decebal híd alatti parkolóban és a Traian sugárút Kossuth-kert előtti szakaszán helyeznék el a villámtöltésre alkalmas berendezéseket.


Ha kiépítik a 950 ezer lej értékű beruházás keretében megvalósuló e-töltőket, bátran lehet az ilyen jellegű járművek között is nézelődni, ha az ember autóvásárlásra adja a fejét. Annál is inkább, mivel ezek sok nagyvároshoz hasonlóan Szatmárnémetiben is ingyen parkolhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: