2014-03-09 08:26:06• hírek • Czinzel László

Tollbamondás és egyéb feladatok

126 diák vett részt a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei szakaszán.

A szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola adott otthont a Fürkész nevet viselő, kisiskolás diákok számára megszervezett verseny megyei szakaszának. Azok a diákok vettek részt ezen, akik jól teljesítettek a két körzeti szakaszon - a Szatmárnémeti és környéke körzetben Leiti Mónika és Román Melinda tanítónők koordonálták a verseny megszervezését, a Nagykároly és környéke körzetben pedig Komlódi Enikő volt a koordinátor. A Fürkész két Szatmár megyei körzeti szakaszán egyébként több mint 600 diák indult.

A szombati megyei versenyen a kisdiákok előbb egy tollbamondásos feladatban kellett jól teljesítsenek, majd jöttek a betűrejtvények, szólások-mondások megfejtése és számos egyéb izgalmas feladat.

A megyei szakaszról évfolyamonként két diák, azaz összesen nyolc kisdiák jut tovább az áprilisban megrendezésre kerülő országos versenyre, amelyet Nagyváradon fognak megszervezni.

A Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi versenyt négy éve szervezi a Diákokért Egyesület, a szatmári diákok immár harmadik éve vesznek részt a megmérettetésben.

Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: