2011-05-05 19:11:52• hírek • szatmar.ro

Lesz pénz az elkerülő és a Zsadányi útra is

A Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtökön rendkívüli gyűlést tartott, amelyen két fontos út felújításának feltételeit fogadták el. A két útszakaszra kormányszinten sikerült támogatást szerezni, így nem csak az utak állapotából eredő problémától, de nagy anyagi ráfordítástól is mentesülhet a város.

Az Országos Infrastrukturális Fejlesztési Program keretében országszerte 10.000 km út felújítása valósulhat meg. Ezek nagyrészt megyei utak, míg Szatmárnémeti városnak 2 olyan útja van, ami a kiírásban megfogalmazott elvárásoknak megfelel, és mindkettő nagyon sok problémától mentesítené a várost - magyarázta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere.  Az első ilyen út az Északi vicinális út, amely megvalósulása esetén egy folytatása lenne a már meglévő Batiz- Lázári- Pusztadaróc közötti elkerülő útnak, így a határon bejövő teherforgalom nem  kellene áthaladjon a városon. Ezért mind a város forgalma, mind pedig egyes túlterhelt út lakosai számára nagyon fontos lenne az elkerülőút megvalósítása. A másik projekt pedig a Zsadányi út, amely  nagyon rossz állapotban van, és már régóta megoldatlan problémája a városnak, helyi költségvetésből ugyanis nem tudták előteremteni a felújításhoz szükséges keretet.  A szatmárzsadányi  lakosok miatt is fontos lenne az út felújítása, de a városnak is nagyon fontos, ugyanis az úton haladó közszállítást ellehetetleníti az út állapota, valamint egy esetleges katasztrófahelyzetben nagyon nehéz megközelíteni a városrészt - magyarázta Kereskényi.

Amint Ilyés Gyula polgármester felszólalásában elmondta, a város két nagyon fontos problémáját sikerülhet megoldani ezáltal. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormányprogramba nem foglalták bele a Zsadányi út teljes hosszát, így annak egy szakaszára az önkormányzat kell megoldást találjon.

A határozattervezetek elfogadásához 16 szavazatra volt szükség. A tanácsosok politikai hovatartozástól függetlenül, egyhangúlag fogadták el a határozatokat, amiért Kereskényi külön köszönetet mondott, ugyanakkor elmondása szerint a város köszönettel tartozik az ügyben közbenjáró parlamenti képviselőknek és Csehi Árpád megyei tanácselnöknek is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: