2011-10-17 13:58:49• hírek • Kocsis Zoltán

Toldozzák-foldozzák a zsadányi utat

Bár Szatmárnémetiben több komoly forgalommal bíró útszakaszt is sikerült jelentős mértékben felújítani az elmúlt egy-két évben, továbbra is van felújításra váró útszakasz bőven a városban. Az egyik legrosszabb állapotban a Szatmárzsadány felé út található, amelynek javítása hétfőn vette kezdetét.

Október 17.-én a Tehnic Assist cég több munkagépe és munkása látott munkához a Zsadányi úton, céljuk pedig, hogy a meglehetősen rossz állapotban lévő burkolatot elfogadható szintre javítsák fel. A munkálatok a tervek szerint három fázisban folynak majd, a cél pedig, hogy október 28.-ig elfogadható körülmények közepette lehessen közlekedni az útszakaszon.

Azzal viszont a polgármesteri hivatal is tisztában van, hogy ez a megoldás csak a „felszíni sebeket" képes kezelni, a végleges gyógyuláshoz ugyanis némi idő és jelentősen több pénz szükségeltetik. Ilyés Gyula polgármester többször is elmondta, hogy reményeik szerint a szatmárzsadányi út bekerül az ún. „10 ezer kilométeres országút programba" és akkor végre kormánytámogatással igazi utat tudnak építeni Szatmárnémeti és az egykor még különálló település közé.

A szatmárzsadányi lakóknak tehát egyelőre a remény marad: hogy az út kibírja tavaszig és hogy jövőre végre egy normális úton juthatnak be a városba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: