2010-10-13 09:43:01• hírek • Szatmár.ro

Tökleves és csirkemell fűszeres padlizsánnal

A mai menü: tökleves és csirkemell fűszeres padlizsánnal.  A receptet Balázs Tünde nevű kedves olvasónk küldte be.

Tökleves

Hozzávalók:

1 érett tök,1 főzőhagyma, fekete bors, 1 evőkanál olaj, 1 csokor leveszöldség

Elkészités:

A tököt meghámozzuk,és feldaraboljuk. Enyhén sós vízben a főzőhagymával, néhány szem fekete borssal puhára főzzük. Ameddig a tök fő, az olajon megpároljuk a felaprított sárgarépát, petrezselymet, zellert. A tök levét rászűrjük, és ebben a lében a zöldségeket puhára főzzük. Tíz percig hagyjuk ülepedni, majd leszűrjük. Grízgaluskával, cérnametélttel tálaljuk. A tök húsos részét és a zöldségeket főzelék készítésére használhatjuk.

 

Csirkemell fűszeres padlizsánnal

Hozzávalók:

fél kiló padlizsán, 2 evőkanál szezámmag, kevés olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál vágott petrezselyem-és zellerlevél, személyenként egy-egy fél csirkemell, só, bors, csipetnyi pirospaprika, egy kiskanál liszt, fél deci bor.

Elkészités:

A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, és enyhén besózva tíz percig állni hagyjuk. Közben két evőkanál szezámmagot ledarálunk, és egy-két evőkanál olajon zsemleszínűre pirítjuk. A padlizsánt leöblítjük, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ha kihűlt, az olajos maggal, a két gerezd fokhagymával, egy egy evőkanál vágott petrezselyem-és zellerlevéllel, sóval habosra keverjük. A csirkemelleket kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk, és forró olajban egyik majd másik oldalán pirosra sütjük. A visszamaradt pecsenyelevet csipetnyi pirospaprikával és egy kis kanál liszttel megszórjuk, fél deci borral felöntjük, és kevergetve besűrítjük. Tálaláskor a húst a pecsenyelével meglocsoljuk, és a padlizsánkrémmel körítjük.

Jó étvágyat kívánok!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: