2010-10-03 09:15:32• hírek • Szatmár.ro

Tökleves és csirkemell fűszeres padlizsánnal

A mai nyertes receptet Balázs Tünde küldte be. Nyereménye egy három kilogrammos Hutton száraztészta-ajándékcsomag.

Tökleves

Hozzávalók: 1 érett tök,1főzőhagyma, fekete bors, 1 evőkanál olaj, 1 csokor leveszöldség

Elkészítés: a tököt meghámozzuk, és feldaraboljuk. Enyhén sós vizben a főzőhagymával, néhány szem fekete borsal puhára főzzuk. Ameddig a tök fő, az olajon megpároljuk a felaprított sárgarépát, petrezselymet, zellert. A tök levét rászűrjük, és ebben a lében a zöldségeket puhára főzzük. Tíz percig hagyjuk ülepedni ,majd leszűrjük. Grizgaluskával, cérnametélttel tálaljuk. A tök húsos részét és a zöldségeket főzelék készitésére használhatjuk.

Csirkemell fűszeres padlizsánnal

Hozzávalók: fél kiló padlizsán, 2 evőkanál szezámmag,kevés olaj,2 gerezd fokhagyma,1-1 evőkanál vágott petrezselyem- és zellerlevél, személyenként egy-egy fél csirkemell, só, bors,csipetnyi pirospaprika, egy kiskanál liszt, fél deci bor.

Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk és enyhén besózva tíz percig állni hagyuk. Közben két evőkanál szezámmagot ledarálunk és egy-két evőkanál olajon zsemleszínűre piritjuk. A padlizsánt leöblítjük és kevés vízzel puhára pároljuk.

Ha kihűlt, az olajos maggal, a két gerezd fokhagymával, egy-egy evőkanál vágott petrezselyem- és zellerlevéllel, sóval habosra keverjük. A csirkemelleket kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és forró olajban egyik majd másik oldalán pirosra sütjük. A visszamaradt pecsenyelevet csipetnyi pirospaprikával és egy kiskanál liszttel megszórjuk, fél deci borral felöntjük, és kevergetve besűrítjük. Tálaláskor a húst a pecsenyelével meglocsoljuk, és a padlizsánkrémmel körítjük.

Jó étvágyat kivánok!


Hutton hullámos tészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás, ivóvíz
Hutton hullámos tészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás, ivóvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: