2005-10-24 17:27:23• hírek • Szatmar.ro

Tokióban debütált az új Audi S8

 A négykarikás márka egy nagyformátumú sportos csúcsmodellt leplezett le: az új Audi S8-at.

 
Az Audi S8-at V10-es motorral látták el, amely a Lamborghini Gallardo szuper sportautóval kapcsolatos tapasztalatokat hasznosítja. Az 5,2 literes tízhengeres erőforrás 450 lóerős, és 540 Nm-es csúcsnyomatékát 3.500-as fordulatszámon adja le. Ahogy a világ legeredményesebb sportautójában, a Le Mans győztes R8-ban, az Audi S8-ban is FSI közvetlen benzinbefecskendezés biztosítja az elsőrangú teljesítményt. Ez a luxus szedán 5,1 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/h-ra, és elektronikusan szabályozott végsebessége 250 km/h.

Az S8 erőátviteli rendszerét és karosszériáját módosították, hogy összhangban legyen a motor teljesítményével. A legújabb generációs quattro összkerékhajtás asszimmetrikus/dinamikus nyomatékelosztóval, az erőforrás teljesítményét mind a négy kerékre elosztja. Az adaptív légrugós sportfelfüggesztés keményebb beállítása és a kormányművön végzett változtatások biztosítják, hogy az erőátvitel teljesítménye és dinamizmusa érezhetően megnyilvánuljon az autó mozgásában is.

Az S8 design-ja teszi teljessé a képet - a sportos csúcsmodell a legerősebb luxus négyajtós szedánok megjelenésével bír. Az autó belsejét a fényűző elegancia jellemzi. Gazdag felszereltsége kimagasló státuszt kölcsönöz az Audi S8-nak a versenytársak között. Magyarországra 2006 nyarán érkezik az új Audi S8.

(ma.hu)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: