2016-10-27 11:42:04• hírek • Szatmár.ro

Tökfaragás és kovácsbemutató szombaton a Lépésházban

Tökjó hangulatot ígér a Borókagyökér Egyesület. Tökmuffin-sütés is lesz!

A Borókagyökér Egyesület szombaton, október 29-én ismét izgalmas családi programot szervez a Nagyrét (Ratu Mare) utcában található Lépésházban. Az esemény rövid kovácsmesterség-bemutatóval indul 11 órakor. Vajda László kovács, a magyar kultúra lovagja és a Kárpát Medencei Kovácsok Találkozójának a szervezője előbb egy pár perces videón keresztül ismerteti meg az érdeklődőket a mesterséggel, majd akár ki is lehet próbálni a kovácsolást - patkót készítenek majd.

Az esemény második részében következik a tökfaragás. "Ennek köze sincs a manapság nagyon felkapott halloweenezéshez. Emlékszem, gyermekkoromban is faragtunk tököt október végén, a halottak napjához közeledve. A tökbe gyergyát tettünk, az pedig a kapuba került. Az öregek úgy tartották, hogy ez elriasztja a gonosz lelkeket, de segít hazatalálni a nemrég elhunytaknak" - tudtuk meg Szejke Judittól, a rendezvény szervezőjétől.

A faragni való tökről a szervezők gondoskodnak, a töklámpás-készítés mellett pedig a programban szerepel tökmuffin-sütés és lesz tökös kifestőzés a kicsiknek és tök formájú tűpárnát is készítenek majd. A résztvevőket a megszokott zsíros kenyér és tea  várja. A részvételi díj személyenként 10 lej.

Az eseményen fel fognak lépni a nemrég alakult Túrterebesi Táncegyüttes tagjai is, Kása Zsolt vezetésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: