2007-02-11 14:16:34• hírek • István Löchli

A kampányfőnök a Tőkés ügyről

 Nem okoz gondot az RMDSZ-nek Tőkés László indulása az EP választásokon.

A Magyar Ifjusági Értekezlet nagyszebeni küldöttgyűlésén az RMDSZ ismertette az EP kampányát.

A mostani kampány sokkal változatosabb és interaktívabb lesz, mint az eddigiek. Sokkal személyesebbé szeretnék tenni, hiszen célul tűzték ki, hogy az RMDSZ 2500 választott képviselője eljuthasson a választópolgárokhoz. Az RMDSZ jelöltjei aktívan rész fognak venni a kampányolásban, melyben ismertetni fogják, hogy a pártnak van egy határozott elképzelése, és szükséges a Brüsszeli jelenléte. 

Arra a kérdésre, hogy mennyiben befolyásolja az RMDSZ-t Tőkés László püspök indulása az EP választásokon, Kelemen Hunor kampányfőnök elmondta, véleménye szerint nem jelent nagyobb kockázatot számukra, ugyanis ha nem vonja be az egyházat a választásokba, akkor Tőkés László nem tudja összegyűjteni a szükséges szavazatokat. Ahhoz, hogy elindulhasson egy párt vagy egy szervezet az európai parlamenti választásokon szükséges 200 ezer aláírást gyűjtenie. "Tőkés László indulása egy sokat vitatott probléma. Véleményem szerint Tőkés László püspök úr EP képviselete csak akkor lehetséges, ha bevonja az egyházat. Ha nem implikálja a híveket, akkor nem tudja összegyűjteni a szükséges aláírásokat, ha viszont ezt megteszi, korábban hangoztatott elvei ellen cselekszik. Ha valamiféleképp sikerül összegyűjtenie, annak több negatívuma is lehet. Az elvett szavazatok miatt lehet, hogy nem jut be az RMDSZ harmadik jelöltje és Tőkés sem, de a legrosszabb variáns az lenne, hogy sem az RMDSZ, sem pedig Tőkés László nem jut be. A bejutáshoz mintegy 300 ezer szavazat szükséges, de ha Tőkés elvon egy bizonyos számú szavazatot az RMDSZ-től, akkor lehetséges, hogy nem lesz az erdélyi magyarságnak Európai Parlamenti képviselete. De mindenképpen ki kell jelentenem, azért nem jelöltük az EMNT színeiben induló Tőkést, mert nem tette le indulási szándékát irányunkban, vagyis nem jelezte szándékát, hogy szeretne indulni az európai parlamenti választásokon az RMDSZ listáján." – jelentette ki a kampányfőnök. 

A kampányfőnök továbbá elmondta, azok akik az európai parlamentben jelen lesznek, hosszú távon kell gondolkozzanak, ezért inkább a fiatalabbaknak kell teret adni, hogy a választásokon elindulhasanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: