2009-06-05 12:02:16• hírek • Szatmár.ro

A gazdasági felemelkedés az összefogáson múlik

Gyergyóremetén kezdte csütörtöki kampányát Sógor Csaba, ahol utcai kampányt folytatott. Az európai parlamenti képviselőjelölt a település lakóival folytatott párbeszéd során az összefogás és június 7. fontosságát hangsúlyozta. Gyergyóditróban díszvendégként vett részt a község új vízhálózatának az avatóünnepségén Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnökének társaságában.

Sógor Csaba röviden ismertette a helyiekkel, hogy ezelőtt 20 évvel, amikor Portugália csatlakozott az Európai Unióhoz, sokkal rosszabbul állt út- és vízhálózat terén, mint Románia a csatlakozás pillanatában. „Azóta 2 év telt el, és íme, nekünk már vannak eredményeink. Egy erős, gazdaságilag stabil Székelyföldet kell építenünk, erre azonban csak közös akarattal van esély. Akkor tudunk eredményesek lenni, ha a ditrói, a gyergyói, az udvarhelyi, a csíki emberek összefognak, egységet mutatnak fel" - érvelt Sógor Csaba.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a vízre vigyázni kell, különös tekintettel arra, hogy Székelyföld borvíz-nagyhatalom, hiszen itt közel 2500 forrás létezik, több, mint Európa egész területén. A képviselőjelölt ugyanakkor kifejezte reményét, hogy Székelyföld lakói nem csak ünnepségek, avatások alkalmával tud összegyűlni, hanem munkában és a hétköznapokon is össze tud fogni.


Sógor Csaba székelyföldi kampányán
Sógor Csaba székelyföldi kampányán


„A városfejlődés egyik mozzanata a párbeszéd" - jelentette ki Sógor Csaba Gyergyószentmiklóson, a Hargita Megyei Tanács kihelyezett, területi irodájának az avatóünnepségén. Hozzátette, a város nem létezik információ, a vidékkel való kapcsolattartás, kis- és középvállalkozók, illetve műemlékvédelem nélkül. „A legfontosabb az állandó párbeszéd a városi és a megyei önkormányzat között, e nélkül nem valósítható meg a tartós fejlődés". Ugyanakkor azt az üzenetet fogalmazta meg a román kormány fele, hogy „ne a párhuzamos intézmények fenntartásával spórolja meg a pedagógusok bérének növelését", utalva arra a kijelentésére, hogy a Prefektúra intézménye fölösleges Románia megyéiben. „A román kormány bízzon meg választott megyei vezetőiben, és hagyja, hogy végezzék a dolgukat. Teljesen fölösleges a Prefektúra, ennek megszüntetése hatalmas pénzösszegeket eredményezne az államkasszának" - fejtette ki Sógor Csaba.

Június 4-e kapcsán Sógor Csaba felhívta a figyelmet, hogy ne feledkezzünk meg arról a tragédiáról, ami a magyar nemzetet érte ezen a napon. A jelölt és csapata 16 óra 32 perckor egy perces néma főhajtással emlékezett a trianoni békediktátumra. Sógor ugyanakkor este 6 órakor Gyergyószentmiklóson vesz résztt a június 4. emlékünnepségen, késő este pedig a Gyergyóalfaluban sorra kerülő Kormorán koncerten is jelen volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: