2016-10-29 15:59:43• hírek • Szatmár.ro

Tökéletes, ijesztő tökfejeket faragtak

Nagyon jól sikerült a Lépésházban tartott tökfaragó rendezvény.

Közel kétszázan fordultak meg szombaton a Borókagyökér Egyesület rendezvényén a Lépésházban. A szervezők a régi hagyományt elevenítették fel: töklámpást faragott kicsi és nagy - de, mint hangsúlyozták, ennek köze nincs az amerikai Halloweenhez. Ezzel azokat az időket elevenítették fel, amikor még mifelénk is úgy tartották, hogy a halottak napjához közeledve a rémisztő töklámpás távol tartja a gonoszt.

Gyerekek és felnőttek együtt faragták a különböző méretű, formájú és állagú tököket, belüket egy nagy dézsába gyűjtötték. Különböző motívumokat faragtak, a rémisztő vagy vicces arc volt a jellemző, de volt olyan is, aki szíveket vágott a termés falába. Bele gyertya került, így lett teljes a töklámpás. A faragók a terem egyik asztalára és annak környékére gyűjtötték össze a kész műveket, minden résztvevő oklevelet és apró ajándékot kapott.

Az esemény ideje alatt felléptek a túrterebesi néptáncosok is, Kása Zsolt vezetésével. A munkában megfáradt faragókat ízletes hagymás zsíroskenyér és tea várta. Na meg tök-muffin, de abból minden sütés villámgyorsan elfogyott.

A résztvevők természetesen haza is vihették az elkészült műveket. Nem csak a lámpásokat, hanem a kiszínezett kifestőt vagy éppen a tökhöz hasonlóra alakított tűpárnát is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: