2012-02-10 09:14:54• hírek • MTI

Többszörös túljelentkezés az új gyárban

Hatszáz létesítendő munkahelyre két nap alatt 2700-an jelentkeztek Sepsiszentgyörgyön, ahol a svéd Autoliv autóalkatrész-gyártó cég kormánykerék-előállító üzemet hoz létre.

Az Autoliv Románia Kft. egy korábbi készruhagyár telephelyén lévő gyárcsarnokban hozza létre az üzemet, a gyártás az év második felében kezdődik. A teljes gyártófolyamatot a sepsiszentgyörgyi üzembe telepítik, ahol naponta várhatóan 3000 kormánykerék készül majd. Ezeket a svéd gyártó a közép- és kelet-európai autógyártóknak kívánja értékesíteni. A kft. egyelőre nem közölte a beruházás összegét.

A 16 számításba vett helyszín közül egyebek mellett a képzett munkaerő megléte miatt esett a választásuk Sepsiszentgyörgyre. Első körben hatvan embert szerződtetnek, akiket a cég franciaországi, törökországi és tunéziai gyáraiba küldenek tanulni, ők fogják majd képezni a többi alkalmazottat.

Az Autoliv 1997 óta van jelen Romániában, a brassói, lugosi és temesvári gyáraiban 3500 embert foglalkoztat. A cég Temesváron és Brassóban fejlesztési központot is létesített, amelyekben biztonsági öveket és elektronikus biztonsági berendezéseket tesztelnek.

A svéd társaságnak 2010-ben 7,2 milliárd dolláros forgalma volt, és 43 ezer alkalmazottat foglalkoztatott világszerte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: