2014-08-31 18:58:29• hírek • Szatmár.ro

Többszázezer lakosú kínai város lehet Szatmárnémeti testvére

Vasárnapi sajtótájékoztatóján számolt be Dorel Coica polgármester az augusztus 14 és 19 között Kínában tett látogatásáról. Ennek eredményeképpen még idén egy küldöttség érkezik Szatmárnémetibe az ázsiai országból és minden esély megvan rá, hogy egy testvérvárosi kapcsolat is kialakuljon.

Shanghajban és Najingban járt augusztus 14 és 19 között egy szatmári küldöttség, amelyet Dorel Coica polgármester vezetett. A polgármestert és csapata ezzel egy meghívásnak tett eleget, az ottartózkodás során pedig több tárgyalást is folytattak. Coica elmondása szerint kínai befektetőkkel is találkoztak, akiknek bemutatták Romániát és Szatmárnémetit. A vendéglátók érdeklődve hallgatták végig a bemutatkozást és láttak fantáziát a hallottakban, de konkrétumokról egyelőre nem esett szó.

Coica szerint Kínával a kapcsolatot egy testvérvárosi szerződés megkötésével lehetne még jobban elmélyíteni. Mint mondta, három olyan, Szatmárnémetinél jóval nagyobb város is szóba került, akikkel testvéri kapcsolatot lehetne kialakítani, de egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik is lesz a testvérváros. Ez is az államelnök-választás után dől el, ekkor fog egy kínai küldöttség is Szatmárnémetibe látogatni.

A szatmári küldöttség a Hoyo konszern vezetőivel is találkozott - ez traktoroktól kezdve helikopterekig szinte mindent gyárt és már vannak romániai érdekeltségeik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: