2020-03-31 14:40:53• hírek • Bede Emőke

Többen nem tartották be az otthoni karantén szabályait Kisgércén

Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Az elmúlt 24 órában a Szatmár megyei rendőrök, csendőrök és helyi rendőrök nem kevesebb mint 2494 olyan személyt ellenőriztek, akik szerepelnek a lakhelyi elkülönítés alatt állók listáján. Noha a legtöbb esetben mindent rendben találtak, mégis horogra akadt hat olyan renitens személy, aki nem tartotta be az otthoni karantén szabályait.

A kisgércei rendőrőrs munkatársai egy 23 éves fiatalember házában öt olyan, 20 és 66 év közötti személyre bukkantak, akiknek egyébként otthon kellett volna lenniük a rájuk kiszabott 14 napos elkülönítés nyomán. Ugyancsak Kisgérce területén fülelték le azt a 23 éves fiatalembert is, aki annak ellenére autózgatott a településen, hogy elméletileg otthoni karanténban kellett volna lennie. A hatóság emberei mind a két esetben büntetőeljárást kezdeményeztek betegség megfékezésének akadályozása miatt, illetve 30 ezer lej összértékben pénzbírságot is kiróttak rájuk. Ugyanakkor értesítették az ügyről a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatalt is, az érintetteket pedig azonnali hatállyal egy karanténközpontban helyezték el, ahol újabb 14 napot kell eltöltenie a hat személynek.
 

A Szatmár megyei rendőrök emellett folytatták a saját felelősségre kitöltött nyilatkozatok és a munkahelyi igazolások ellenőrzését is. A hétfői nap során 99 olyan személyt igazoltattak, akik semmiféle dokumentumot nem tudtak felmutatni a rendőrség kérésére. A közel száz főt mulasztásukért összesen 318 500 lejre bírságolták meg az egyenruhások. Folytatódott továbbá a kötelező módon bezárt cégek ellenőrzése is, de szabálysértésre ez alkalommal sem derült fény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: