2009-04-24 16:03:14• hírek • Gozner Gertrud

Több vadat lőnének ki

Amint Gheorghe Ghirantól, a Sporthorgászok És Vadászok Megyei Egyesületének elnökétől megtudtuk, mindegyik vadászati szezon végén felmérik a kilőtt fajok számát, és statisztikailag feldolgozzák az eredményeket.

Ez alapján összeállítanak egy kilövési kvótát a jövő évi vadászidényre, amely figyelembe veszi minden egyes faj számának optimális szinten tartását. Az, hogy nőtt a kilövendő vadak száma, azt jelzi, hogy a korábbi idényben jól gazdálkodtunk a vadállománnyal - tette hozzá az elnök.

Gheorghe Ghiran a héten nyújtotta be a kérvényt a kilövendő fajokról, és napok kérdése, hogy a bukaresti központból megérkezzen a jóváhagyás a 2009-2010-es vadászidény tervének az elfogadásáról.

A kilőhető vadak száma nem nőtt minden faj esetében egyformán, leginkább a vaddisznókra és az őzekre jellemző - magyarázta lapunknak Ghiran. Az őszi vadászidény alatt az egyesület tagjai kilőhetnek többek közt: 185 vaddisznót, 2000 nyulat, 930 rókát és 66 görényt. A madarak közül 3 ezer fácán, 700 fürj, 70 nyári lúd, 500 seregély, 2045 réce és 1370 pacsirta lehet a vadászok trófeája. Ezen kívül 3395 varjú és 3300 szarka elpusztítására is engedélyt kértek.

Szatmár megyében 750 vadászt tart számon az egyesület. Külföldről is fogadnak vadászokat, de rájuk más intézkedések érvényesek - fejtette ki Ghiran. Előszöris csak meghívásos alapon vadászhatnak a megyében, és előre el kell küldjék a lőfegyver adatait és azt, hogy mennyi ideig szándékoznak itt tartózkodni. A legtöbben Olaszországból érkeznek hozzánk, de fogadtak már az Egyesült Államokból is vendégeket.

Szatmár megyében 750 vadászt tart számon az egyesület

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: