2019-05-10 14:47:05• hírek • Bede Emőke

Több útszakasz felújítását is kilátásba helyezte a Szatmár megyébe látogató szállításügyi miniszter

Ígéretekben nem volt hiány azon a találkozón, mely során Razvan Cuc szállításügyi miniszter a helyi és megyei elöljárókkal egyeztetett a következő időszakban esedékes útfelújításokról.

A közigazgatási palota gyűléstermében megrendezésre kerülő szakmai találkozón Cuc mellett részt vett Gabriel Les védelmi miniszter, Narcis Neaga, az Országutak és Autópályák Országos Társaságának (CNAIR) igazgatója, Darius Filip prefektus, Pataki Csaba megyei tanácselnök és Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere is. A szaktárca vezetője öt pontban foglalta össze a jelenleg előirányozott munkálatokat.


Elsőként a Károlyipuszta-Ligettanya-Reszege-Piskolt útszakasz feljavítását említette, melynek munkálatait a CNAIR saját költségvetéséből fogja fedezni. Ezt követően kilátásba helyezte a Sárközújlakot Lajosvölggyel összekötő útszakasz rehabilitálást is, melybe beletartozik egy körforgalom, melyet az avasújvárosi és a szinérváraljai utak találkozásánál helyeznének el. Mint kiderült, a Sárközújlak-Avasújváros szakasz állapotfelmérése már zajlik.



A szaktárca vezetőjének ígérete szerint felújítják a Tasnádot Szopor községgel összekötő utat, valamint elindítják a Nagybányát Szatmárnémetivel, majd aztán Petével összekapcsoló út megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését is. A tanulmány eredményeinek függvényében eldől, hogy gyorsforgalmi úttal vagy autópályával kötik össze Máramaros megyei jogú városát az országhatárral. Végezetül a szállításügyi miniszter azt is elárulta, hogy a szatmári vasútállomás is meg fog újulni a Nagy Infrastruktúra Operatív Programnak köszönhetően, viszont addigi is a lehető legrövidebb időn belül rendbe hozzák a síneket.


Razvan Cuc Szatmár megyei látogatása nem csak a találkozóból állt, hanem több helyszínt személyesen is felkeresett. Megtekintette többek között a szatmári körgyűrű építési területét, ahol nem volt megelégedve az eddigi eredményekkel, s ennek okán a kivitelezőt gyorsabb munkatempóra szólította fel.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: