2018-12-10 12:25:48• hírek • Bede Emőke

Több tucat új térfigyelő kamerát szereltek fel a városban

Az eddigi 66 mellé további 40 térfigyelő kamerát szerelt fel és helyezett üzembe a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Rendőrség –számolt be a hírről hivatalos Facebook-oldalán az önkormányzat.

Mint a bejegyzésből kiderül, nem véletlenszerűen kerültek kihelyezésre a megfigyelőeszközök. Az elosztáskor azt tartották szem előtt, hogy hol a legnagyobb a balesetek és betörések aránya. A hatóság reménye szerint térfigyelő kamerák csökkenteni fogják a különféle incidensek számát, növelve ezzel a lakosság biztonságát. „A rendszert a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség működteti, a felvételeket azonban egyéb intézmények – rendőrség, csendőrség, tűzoltóság, stb. – is használhatják majd” –derült ki a polgármesteri hivatal bejegyzéséből. 


A 66 "előd" még 2014-ben kezdte meg a szolgálatot egy parancsnoki központtal és egy diszpécserszolgálattal karöltve. A most követett elvet pedig már akkor is szem előtt tartották, azaz a bűnözés és balesetek által leginkább érintett helyekre szerelték fel a terepet nonstop pásztázó készülékeket. Az új "bajtársakkal" együtt pedig immár 106 olyan kamera vigyázza a rendet Szatmárnémetiben, mely a Helyi Rendőrség hatáskörébe tartozik.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: