2018-03-22 16:03:30• hírek • Bede Emőke

Több tucat szatmári diákot kísértek be a rendőrségre

Évek óta március 25-én ünnepli az ország a Román Rendőrség napját, s ebből az alkalomból megannyi akciót szerveznek, melyeknek leginkább a kíváncsi gyerkőcök örülnek.

Szatmár megye sem kivétel ez alól, a rendőrség száznál is több tanulót látott vendégül a székhelyén. A diákok többek között az intézmény történetébe is bepillantást nyertek, de hogy ne csak száraz elméletből álljon a bemutató, a gyerekek a helyszínen évtizedes fotókat és egyenruhákat is megcsodálhattak. A nap fénypontja azonban mindenképp az a ’82-ben gyártott rendőrautó volt, melyet a helyi Dacia-múzeum ajánlott fel a nagy napra.
 

Csak úgy harsogott az udvar a szirénától és a dudaszótól, de a gyerekeknek azt is megmutatták miképp kapja lencsevégre a gyorshajtókat a radar. Emellett a tanulók – különösen a kisfiúk – a rendőrség speciális egységének bemutatóját is csillogó szemekkel követhették végig. Legtöbbjük most először találkozott olyan felszerelésekkel, mint a golyóálló mellény vagy sisak. Természetesen azt is elmagyarázták nekik, hogy ezeket a komoly eszközöket csak olyan helyzetekben alkalmazzák, amikor egy igen veszélyes bűnözőt kell elfogni.
 

Hasonlóan nagy sikert aratott a kriminalisztikai labor is, ahol a gyerekek megvizsgálhatták saját ujjlenyomatukat, vagy kideríthették, hamis-e a rendelkezésükre bocsátott bankjegy. Az esemény zárásaként a rendőrség az évek során szerzett elismeréseket, érmeket és kupákat is bemutatta, illetve arról is meséltek a jelenlevő gyerekeknek, miként válik valakiből rendőr.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: