2018-01-30 13:14:55• hírek • Bede Emőke

Több tucat rendőr ellen indult belső nyomozás

Kedden délelőtt évértékelőt tartott a Szatmár Megyei Rendőrség (IPJ), mely során a 2017-es eredményekről számoltak be a helyi sajtó képviselőinek.

A statisztikák azonban nem csak arra világítottak rá, hogy hány balesetben és bűntényben intézkedtek az egyenruhások, hanem arra is, hogy hány rendőr részesült figyelmeztetésben.
 

Az IPJ vezetője, Sorin Stan a sajtó kérdésére elmondta, 2017-ben összesen 97 rendőr ellen nyújtott be panaszt a lakosság. Az ügyek kivizsgálása után 60 esetben bizonyosodott be, hogy igaza volt a panaszosnak, a többiben a vádak alaptalannak bizonyultak. A hibázó rendőrök vagy írásbeli figyelmeztetésben vagy szóbeli megróvásban részesültek.
 

Stan arról is beszámolt, hogy a tavalyi esztendőben összesen két rendőrnek kellett letennie az egyenruhát. Egyik esetben önként mondott le tisztségéről az érintett, a másik ügy végére pedig bírósági végzés tett pontot. Mint arról a Szatmár.ro is beszámolt, utóbbi ügyben egy szatmári rendőr azért került bíróság elé, mivel visszaélt befolyásával és megpróbált egy nagyobb összeget kicsikarni egy gyanúsítottól annak tisztára mosása fejében. A rendőrt a bírósági ítélet megszületésével egyidőben megfosztották egyenruhájától, a férfi azóta pedig megkezdte 3 év és 8 hónapos büntetése letöltését.
 

Sorin Stan azonban nem csak negatív, hanem pozitív hírről is tájékoztatta a sajtót: Szatmár megyéből 17 személy sikeresen jelentkezett a rendőrképzőbe. Amint elvégzik tanulmányaikat, az újoncok megyénkbe térnek vissza, hogy itt teljesíthessenek szolgálatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: