2019-12-17 09:02:12• hírek • MTI

Több tucat migránst kellett kimenteni a Földközi-tengerből, de többen meghaltak

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Hét afrikai illegális bevándorló meghalt a Földközi-tengeren, viszont hetvenet kimentettek a tengerből a marokkói parti őrség hajói – idézte hétfő este az MAP marokkó hírügynökség a parti őrség közleményét.


A kimentettek mind szubszaharai országokból valók, van köztük tíz nő, illetve egy kisgyerek, akinek az édesanyja odaveszett. Nagy méretű felfújható csónakjukkal az európai partok felé tartottak, de a parti őrség szerint útközben „nehézségekbe ütköztek”. Emberi jogi csoportok tudomása szerint a csónak azután süllyedt el, hogy tűz ütött ki rajta, és az erős szél miatt gyorsan terjedni kezdett.

 

A kimentettek egészségi állapota nagyon rossz volt, orvosi segítséget kaptak egy marokkói hadihajón, majd mindnyájukat a marokkói Nador kikötőbe szállították.

 

Marokkót a szűk Gibraltári-szoros választja el Európától. Az ország évek óta a délebbre fekvő afrikai országokból való illegális bevándorlók tranzitországa. A helyi hatóságok szerint az elmúlt években az embercsempészettel foglalkozó bűnhálózatok aktívabbá váltak.

 

Az Afrikából induló migránsok legfőbb célországa továbbra is Spanyolország. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) összesítése szerint Spanyolországba az idén 22 970 migráns érkezett, és 325-en vesztették életüket a veszélyes tengeri út közben.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: