2011-04-19 14:10:45• hírek • Szatmar.ro

Haltelepítés a Németiben

A csengersimai tórendszer üzemeltetői csütörtökön haltelepítést tartanak a jelenleg egyedüliként halászható Németi tóban, ahová minden érdeklődőt szívesen látnak.

A határ másik oldalán, 15-20 perci autóútra Szatmárnémetitől, Csengersima falu határában Felső Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság fennhatósága alá tartozó természetvédelmi terület négy mesterséges tavat is magába foglal. Ezek a „keresztségben" a Csenger, a Sima, a Szatmár és a Németi nevet kapták, szimbolizálva a határ két oldalán élő horgászok és természetszeretők közötti kapcsolatot.

A négy tó közül jelen pillanatban a Németiben lehet horgászni, a másik három tó a víz- és a halutánpótlást szolgáltatja. Április 21.-én, csütörtökön minden horgász álma valósul meg, hisz sok halat láthat majd kis helyen: haltelepítés lesz ugyanis a Németi-tóban.

„Csütörtök kora délután felfrissítjük a Németi tó halállományát. Aki kíváncsi erre a folyamatra, azt szívesen látjuk", mondta Varga József, akinél az akcióra be lehet jelentkezni a 0744852247-es telefonszámon.



Haltelepítés lesz csütörtök kora délután a csengersimai tókomplexumban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: