2018-03-18 10:47:53• hírek • Bede Emőke

Több településen is homokzsákokkal védekeznek az árvíz ellen

Úgy tűnik, nem alaptalanul adott ki riasztást az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA), a megáradt folyók a megye több településén is problémát okoztak.

A kritikus helyzetre való tekintettel a prefektus vasárnap reggelre ülést hívott össze. Ennek során megvitatták azokat a lépéseket, melyeket meg kell tenni annak érdekébe, hogy a lakosság biztonságban legyen, majd  több településen is terepszemlét tartottak.
 

Tasnádon, Csögön, Szakaszon és Bogdánd községben is egyre nagyobb területeket borít el a víz. Néhol egész udvarokat lepett el az ár, de az sem ritka, hogy már az utak sem látszanak ki a vízből.
 

Mivel a Túr egyes szakaszain narancs, más szakaszain és a Krasznán pedig sárga riasztás van érvényben, ezért az érintett községek fel vannak készülve az azonnali közbelépésre. Mi több, Tasnádon már mozgósították is az egységeket. Grieb Csaba Ferenc polgármester az általa irányított hivatal Facebook oldalán igyekszik megnyugtatni a lakókat. Elmondása szerint az ISU és a rendőrség munkatársai már éjfél óta kint vannak a helyszíneken és azon dolgoznak, hogy csökkentsék az áradás okozta problémák mértékét.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: