2012-02-12 18:33:36• hírek • Póti Orsolya

Fotelek helyett nagy mennyiségű cigaretta

125.000 lej értékben foglalt le dohányárút a Szatmár Megyei Határrendészet Felügyelőség február 11-én. A szállító tudomása szerint a kartondobozokban nem több ezer csomag cigaretta, hanem 12 darab fotel volt. Ezeket kellett volna Párizsba szállítania...

Szombat délelelőtt 12 óra körül a 37 éves D. Nicolae jelentkezett az országból való kilépésre. A sofőr egy Peugeot Boxer típusú áruszállítót vezetett, amely egy Valcea megyei cég tulajdonában állt. Az utazási okmány mellett D. Nicolae felmutatott egy fuvarlevelet is, amelyben a határrendészek a küldeménnyel kapcsolatos legfontosabb információkat találták.

Az írás szerint a gépjármű rakterében 12 fotel található, melyeket Párizsba küldi egy máramarosi cég. A határrendészek a fuvarlevelen módosításokat véltek felfedezni, ezért átvizsgálták a szállítmányt. Meglepetésükre a kartondobozokban nem fotelek, hanem összesen 10.400 doboz különféle márkájú cigaretta volt mintegy 125.000 lej értékben.

Nem csak a hatóság embereinek, hanem a sofőrnek is meglepetést okozott a nagy mennyiségű dohányárú, ugyanis tudomása szerint bútordarabokat helyeztek a raktérbe. A határrendészek elkobozták a dohányárút, a cég vezetője ellen eljárást indítottak és 20.000 lej büntetést róttak ki rá. A sofőr ellen is bűnvádi eljárás indult hamisított dokumentum használata miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: