2012-08-16 18:52:11• hírek • Póti Orsolya

Több településen is cigicsempészeket fogtak

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség közleménye szerint a határrendészek  augusztus 15-én több mint 16.000 doboz cigarettát koboztak el. A nagy mennyiségű dohányáru ukrán védjeggyel volt ellátva.

Augusztus 15-én, az esti órákban a Halmi Határrendészeti Felügyelőség munkatársai a román-ukrán határ közelében néhány személyre lettek figyelmesek, akiket igazoltatni próbáltak. A csoportból azonban csupán egy személy sikerült igazoltatniuk, a többiek az ukrán határ felé menekültek. Összesen 5 ezer doboz ukrán védjeggyel ellátott Viceroy márkájú cigarettát hagytak maguk után, amit a határrendészek lefoglaltak, a 36 éves S. Pál ellen pedig bűnvádi eljárást indítottak.

Ugyanaznap a Máramaros megyei határrendészek 3 ezer doboz ukrán származású cigarettát találtak egy ellenőrző akció során. A több mint 25 ezer lej értékű dohányárura egy férfi autójában bukkantak rá. Ugyancsak szerdán a Visó völgyi határrendészet munkatársai a Máramarossziget - Kolozsvár vonaton utazó két fiatal besztercei férfi táskájában találtak 530 doboz, szintén ukrán védjeggyel ellátott cigarettát.

Jelentősebb mennyiségű dohányárut koboztak el a Szucsáva megyei határőrök a szerdai akció során. Bordina település környékén 16 csomag dohányárut találtak, mely összesen 7700 doboz cigarettát tartalmazott közel 70 ezer lej értékben. Az akció során elfogták a 33 éves A. Catalint és kiderült, hogy a csempészésben részt vett a 20 éves A. Ionuti és a 25 éves C. Catalin.

A határrendészeti felügyelőségek munkatársai minden egyes esetben elkobozták a talált dohányárut, az elfogott cigicsempészek ellen pedig bűnvádi eljárást indították.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: