2013-07-30 14:28:39• hírek • Póti Orsolya

Több tanteremre lenne szükség a Német Líceumban

Egyre nő a Szatmárnémeti Johann Ettinger Német Nyelvű Elméleti Líceum tanulóinak létszáma, éppen ezért több osztályteremre lenne szükség. A tanintézmény vezetősége az iskolához tartozó egykori bentlakásban alakítana ki új tantermeket és laboratóriumokat, azonban ez a projekt támogatás hiányában egyelőre nem valósulhat meg.

Összesen 774 diák kezdi az új tanévet a Johann Ettinger Német Nyelvű Elméleti Líceumban, tudtuk meg Elek Róbert aligazgatótól, aki arról is beszámolt, hogy milyen felújítási munkálatok zajlanak a tanintézményben a nyár folyamán.

„Idén nyáron a már megszokott munkálatok zajlanak iskolánkban: kifestetünk néhány nagyobb tantermet, valamint az illemhelyiségek is felújítjuk. Mivel évről évre nő diákjaink létszáma, ezért több osztályteremet is ki kellene alakítsunk, azonban ennek megvalósítására egy nagyobb befektetésre van szükség. A tervek szerint az iskolához tartozó egykori bentlakásban alakítanánk ki új termeket" - mondta el Elek Róbert a Szatmár.ro-nak.

Az iskola vezetősége lassan két éve, hogy eljuttatta a melléképület átalakításáról és rehabilitációjáról szóló projekttervezetet az Oktatásügyi Minisztériumhoz, azonban a minisztérium még nem biztosított anyagi támogatást ennek megvalósítására.

„A tervek szerint a három szintes épületben szintenként 5 osztálytermet és illemhelyiségeket alakítanánk ki; az egyes termek pedig laboratóriumként funkcionálnának. Mindehhez azonban 700.000 euróra lenne szükségünk. Az elmúlt tanévben arra kényszerültünk, hogy az egykor tornateremként használt termet padokkal rendezzünk be, és ott tartottunk órákat. De ez csak ideiglenes megoldás volt" - magyarázta az aligazgató, aki reméli az iskola mihamarabb megkapja az új tantermek kiépítéséhez szükséges támogatást.

Az elmúlt tanévben az iskola vezetősége biztonsági okok miatt főbejárattá alakította át a tanintézmény addig használaton kívül lévő, a Gara Ferastrau utcára nyíló bejáratát, ugyanis a Closca sugárút túlságosan forgalmas, és ez reggelenként komoly problémát okozott úgy a szülőknek és tanároknak, mint a diákoknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: