2020-02-18 10:18:08• hírek • Bajnai Botond

Több tantárgyversenyen is remekeltek a hétvégén a Kölcsey diákjai

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata az Országos Magyar Matematikaversenyen, Déván
A Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata az Országos Magyar Matematikaversenyen, Déván

Az elmúlt hétvége során több ízben is megmérettettek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai: több tanuló különböző tantárgyversenyen vett részt.

Az Országos Magyar Matematikaversenyen, Déván négy kölcseys diák ért el szép eredményt: Éles Júlia (X. oszt) Minisztériumi első helyezést szerzett, míg Dénes Máté Gergő (V. oszt), Kiss Krisztián (XI. oszt), és Stier Alma Beatrix (XII. oszt) dicséretben részesültek.

A jó eredményeknek köszönhetően, a főgimnázium mind a négy diákja részt vesz a verseny következő szakaszán, a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen. A diákokat Ványi Emese, Tempfli Gabriella, és Kató Enikő készítette fel.

Az iskola legügyesebb matekosai mellett az infósok is nagy megmérettetésre készülnek: a Nemes Tihamér Informatika Verseny Kárpát medencei döntőjén vesznek részt az alábbi diákok: Éles Júlia, Ludescher-Tyukodi Réka, Halász Eszter, Póti Ábel, Poszet Kinga, Nagy Boglárka, Lieb Hanna, Kiss Krisztián. A diákokat Demeter Csaba informatika tanár készíti fel.
 

A Pontszerző Matematikaversenyen országos szakaszán is lesz kölcseys diák

Nem csak az általános-, és középiskolás matekosok szerepeltek jól az elmúlt hétvégén: a főgimnázium elemistái között is voltak, akik szép eredményt értek el matematika versenyen.

A Pontszerző Matematikaverseny megyei szakaszán Mihány Ármin I. helyezést szerzett, így kvalifikálta magát a verseny országos döntőjébe, míg Lőkös Ákos Bence II. helyen zárta a megyei szakaszt.

A diákokat Sárosi Melinda tanítónő készítette fel.
 

Földrajzból is jeles

Ugyancsak az elmúlt hétvégén szervezték meg a Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz és Földtan Verseny megyei fordulóját, itt a VII. osztályos Zolcsák Kristóf tudott remekelni, a kölcseys hetedikes első helyezést szerzett, amivel kivívta a márciusi országos döntőn való részvételt is. A megmérettetést Déván rendezik majd.

Felkészítő tanára Nagy Tünde.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: