2012-10-11 15:50:55• hírek • Póti Orsolya

Több szemétgyűjtő akciót is szerveztek

Október 11-én szemétgyűjtő akciót szervezett a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Szociális Közszolgáltatások Osztálya a szociális segélyben részesülők számára.

A polgármesteri hivatal és a Szociális Közszolgáltatások Osztálya által szervezett akciókba azok a segélyben részesülők kell részt vegyenek, akik korábban pénzbírságot kaptak. Ezeket a büntetéseket változtatták át olyan közhasznú tevékenységekre, mint például a szemétgyűjtés.

Október 11-én, csütörtökön hat szociális segélyben részesülő személy szedte a szemetet a Golescu-híd lábánál, a Poiana Codrului Vendéglő környékén. Ilyen jellegű akciókat a jövőben is szerveznek a fent említett intézmények - ígéri a polgármester hivatal.

Van hova vinni az elektronikus hulladékot

A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete közreműködésével a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ezen a héten tíz elektronikus hulladékgyűjtő pontot hozott létre az egyes tanintézmények területén. Az első gyűjtési akcióra október 20-21. között kerül sor.

Gyűjtőpontok találhatók a 16-os lakónegyedben az „Avram Iancu" Általános Iskola udvarán, a 14-es lakónegyedben, a „Mircea Eliade" Általános Iskola udvarán, a 15-ös lakónegyedben a „Balcescu-Petőfi" Általános Iskola udvarán, a 17-es lakónegyedben a „Ion Creanga" Általános Iskolában, a Batizi úton található „Május 14" Óvoda udvarán, a „Nicolae Steinhardt" Ortodox Teológiai Líceum területén, a 10-es Számú Általános Iskola udvarán, az új központi „Brancoveanu" Általános Iskola udvarán, a Carpati II. lakónegyedben található „Octavian Goga" Iskolában, illetve a Rodnei utcán található „Dr. Vasile Lucaciu" Általános Iskola udvarán.

A polgármesteri hivatal a környezetvédelmi akció során számít a tanárok és a diákok önkéntes munkájára is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: