2016-10-04 15:34:32• hírek • Kocsis Zoltán

Több százezer lejt költött idén térkövezésre Sárközújlak

Észszerű akadályok gátolták eddig a járdák nagyobb ütemű építését Sárközújlakon: a kanalizálási hálózat bővítése. Ez azonban lassan elhárul, az önkormányzat nagyratörő tervei szerint pedig két éven belül járda lesz majd a község valamennyi utcájának mindkét oldalán.

A Piricsi Artúr vezette polgármesteri hivatal azonban eddig sem tétlenkedett. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentősebb összeget költött a járdák modernizálására illetve építésére - ott, ahol a már említett kanalizálási munkálatok ezt lehetővé tették. Idén például 300.000 lejt fordított erre az önkormányzat, árulta el Piricsi.

A Szatmári úton a katolikus templomig mintegy kilométernyi szakaszon fektették le az új térköves járdát, a Scantei utca temető felé vezető oldalán pedig közel hétszáz méter hosszan.

Térkő került illetve kerül az év végéig a Laar Vasile és a Teilor utca járdáira is, míg az Oasului utcában a régi betonjárdát modernizálják.

„Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minél több utcában minél több járdát kiépíteni, tudni kell azonban, hogy ezeket a munkálatokat kizárólag saját forrásokból finanszírozzuk", tette hozzá Piricsi.

A témához kapcsolódik, hogy térkő került a lakodalmas terem udvarára is, mintegy 600 négyzetméteres felületre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: